Društvo

Centar za socijalni rad dobio nove prostorije

Foto: Boom93/S.Lisac

Foto: Boom93/S.Lisac

Odbornicima su usvojili odluku o <span class="mvp-post-excerpt left">davanju na korišćenje posebnih delova poslovnog objekta u ulici Moše Pijade broj 2B u Požarevcu ustanovi Centar za socijalni rad Požarevac.</span>

Centru za socijalni rad grad daje na korišćenje posebne delove poslovnog objekta u ulici Moše Pijade broj 2B u Požarevcu koji se prostire na dve katastarske parcele i to: podrum sa dve garaže površine 255 m2, prostor u prizemlju površine 251 m2 i prostor na prvom spratu površine 373 m2.

Podsetimo, Grad Požarevac krajem 2021. godine kupio je zgradu koja je ranije bila u vlasništvu Komercijalne banke, a u kojoj se sada nalaze Javna preduzeća „Komunalne službe“ i „Vodovod i kanalizacija“, dok će u drugom delu zgrade koji se nalazi iza zgrade Apotekarske ustanove biti premešten Centar za socijalni rad. Grad je kupio ovu nekretninu po procenjenoj tržišnoj vrednosti nadležne Poreske uprave u iznosu od 71 760 500 dinara.

Nakon kupovine ove zgrade, grad je prošle godine raspisao javnu nabavku za sanaciju i adaptaciju ovog prostora za potrebe centra.