Društvo

Šta ostaje na ulicama nakon vašara? (FOTO)

Foto: M.M.

Foto: M.M.

Kao i svake godine, posle Ivanjdanskog vašara na požarevackim ulicama i vašarištu ostala je velika količina smeća.

Kako su rekli iz JKP „Komunalne službe” na više lokacija bili su postavljeni kontejneri i preko 100 dodatnih kanti za smeće. Uprkos tome otpad je bacan po ulicama.

Radnici JKP „Komunalne službe” jutros, kao i tokom noći, očistili su ulice kako bi bile čiste i prohodne za saobraćaj.

Za saobraćaj su od srede, 5. jula, od 22 sata bile su zatvorene ulice Lole Ribara, Ilije Gojkovića, deo Partizanske i Stiške, kao i mali deo Industrijske ulice od skretanja za Gradski bazen do ulice Ilije Gojkovića.

Na vašarištu se trenutno još uvek nalazi nekoliko zakupaca sa velikim zabavnim igrama, ali se vozila mogu kretati i ulice su otvorene za saobraćaj.

Podsetimo, Ivanjdanski vašar trajao je od 6. do 8. jula.

FOTO: Boom93/A.Stepanović

Tezge sa proizvodima bile su postavljene u ulici Lole Ribara, Ilije Gojkovića, delu Industrijske, kao i delu Partizanske ulice, a luna park sa spravama bio je postavljen u delu Bambi parka koji pripada gradu i na prostoru između Sportskog centra i Gradskog bazena.

Kako je vašar izgledao ove godine i šta je očekivalo posetioce pročitajte na LINKU.

Kako je za Boom93 rečeno iz JKP „Komunalne službe”, interesovanje zakupaca manje je nego prethodnih godina.

Pojedini prodavci na vašaru ove godine zakup prostora nisu platili Javnom komunalnom preduzeću „Komunalne službe”, koje je zaduženo za izdavanje prostora, već vlasnicima ispred čijih su garaža i lokala postavili tezge, saznao je Boom93 iz ovog Javnog preduzeća.