Društvo

Niko se nije javio za radove na sanaciji deponije „Jeremijino polje“

Foto/ T.Spasojević deponija Jeremijino polje

Foto/ T.Spasojević deponija Jeremijino polje

Još jedna javna nabavka za radove na završetku sanacije deponije “Jeremijino polje” obustavljena je po treći put. Nije dostavljena nijedna ponuda.  

Nakon neuspele javne nabavke raspisane u maju, Grad Požarevac raspisao je novu nabavku radova za završetak sanacije deponije komunalnog otpada “Jeremijino polje” po projektnoj dokumentaciji Instituta Kirilo Savić,  “Faza II sanacije zatvaranja i rekultivacije gradske deponije čvrstog komunalnog otpada.

Ni ovog puta nabavka nije uspela, jer nije dostavljena nijedna ponuda.

Inače, postavljeno je više bila su pitanja u vezi sa javnom nabavkom, između ostalog, o tehničkim karakteristikama i opisima nabavke, troškovima nabavke materijala, predmerima i predračunima, kadrovskih kapaciteta i kriterijuma za kvalifikaciju.

Odgovori na zahteve za pojašnjenjima ili dodatnim informacijama

Sredstva za javnu nabavku predviđena su planom i programom poslovanja JKP “Komunalne službe za 2023. godinu u delu rashodi i ugovorom i subvenciji Grada Požarevca.

Procenjena vrednost javne nabavke bila je skoro 70 miliona dinara bez PDV-a.

Zatvaranje nesanitarne gradske deponije “Jeremijino polje” najavljuje se nekoliko godina. Međutim, komunalni otpad se i dalje  odlažena na deponiju „Jeremijino polje“ koja nije sanitarno uređena, već prinudno odlagalište komunalnog otpada. Radovi na sanaciji nesanitarne gradske deponije “Jeremijino polje” zahtevali su dodatna novčana sredstva. Iz  gradskog budžeta izdvojeno je još oko 30 miliona dinara, jer je prevaziđena vrednost koju je projektovao Institut Jaroslav Černi.