Društvo

Održava se 136. Smederevska jesen (FOTO)

Foto: J.Milenković/Boom93

Foto: J.Milenković/Boom93

U Smederevu se od 7. septembra održava 136. Smederevska jesen.

„Smederevska jesen” je turističko-privredna manifestacija koja se održava u slavu grožđa i vina.

Foto: J.Milenković/Boom93

Na gradskom trgu posetioci mogu kupiti različite sorte grožđa i vino raznih proizvođača. Takođe, mogu kupiti breskve i različite sorte jabuka, kao i pčelarske proizvode. Pored toga, u ponudi su džemovi, kompoti i slatko.

Foto: J.Milenković/Boom93

Na štandovima se mogu pronaći i kreativni ručni radovi poput posebno dekorisanih flaša, ručno pravljenih saksija, predmeta ukrašenih dekupaž tehnikom i sl.

U Smederevskoj tvrđavi organizovan je vašar, na kome se može kupiti raznovrsna roba – garderoba, cipele, nakit, torbe, posteljina, peškiri, alat itd.

Foto: J.Milenković/Boom93

Postavljene su i različite zabavne igre, kako za decu tako i za odrasle: automobili na sudaranje, ringišpili, brod i dr.

Tokom ove manifestacije priređen je veliki broj kulturnih sadržaja u Malom gradu Smederevske tvrđave i na gradskom trgu. Posetioci mogu uživati u pozorišnim predstavama, igrokazima, kazivanju poezije, viteškim turnirima, nastupima folklornih ansambala.

Foto: J.Milenković/Boom93

U večernjim časovima na gradskom trgu organizovani su koncerti. Sinoćnji koncert bio je posvećen rok muzici, a nastupili su Đorđe David, Ivana Peters, Slavica Angelova, Aleksandar Josifovski i bend Death Saw.

Foto: J.Milenković/Boom93

Danas je poslednji dan manifestacije, a koji program vas očekuje pogledajte na sledećem plakatu.

Foto: Plakat/Centar za kulturu Smederevo