Društvo

Beli bagrem na Srebrnom jezeru imaće vile, marinu, hotel visoke kategorije

FOTO: M. Veljković/Boom93

FOTO: M. Veljković/Boom93

Opština Veliko Gradište stavila je na javni uvid Plan detaljne regulacije turističkog naselja Beli bagrem na Srebrnom jezeru.

Кako je već tri puta vršena izmena i dopuna važećeg Plana detaljne regulacije turističkog naselja Beli Bagrem u opštini Veliko Gradište, a obzirom na atraktivnost i razvoj predmetnog prostora, neophodno je novo saobraćajno i infrastrukturno opremanje, kako bi se nastavio razvoj naselja u južnom delu obuhvata Plana, te je shodno tome, Skupština opštine Veliko Gradište donela Odluku o izradi Plana detaljne regulacije za predmetno područje – navedeno je u dokumentaciji.

Takođe, zahvat plana je podeljen na šest celina, dok je prethodnim planom koji je bio na snazi bilo 11 zona. Manji bzoj celina je definisan u cilju ujednačavanja pravila uređenja i građenja, s obzirom na to da u obuhvatu plana nisu izražene razlike koje zahtevaju veći broj zona, odnosno celina.

Izgradnja biciklističke staze predviđena je u koridoru sledećih ulica: ulica koja od šetališta pored jezera vodi pored hotela Beli Bagrem do Кarpatske ulice, u nastavku preko kružnog toka biciklistički koridor ulazi u ulicu Rudarevo, a zatim, zapadno od auto kampa skreće ponovo prema šetalištu uz jezero. Uz obalu jezera, u pravcu istok-zapad, biciklistička staza se prostire u koridoru kolsko pešačke saobraćajnice, u blizini zapadne granice biciklistička staza skreće ka jugu, da bi zatim nastavila pravac pružanja uz ulicu koja se prostire uz južnu granicu plana. Jedan krak se odvaja na raskrsnici ulice Rudarevo i ide južnom i istočnom stranom parcela koje su planirane za trg, bazen i crkvu – planiranom saobraćajnicom do uliva u ulicu Jezerska zvezda koju prati ka jugo-istoku do raksnice sa planiranom saobraćajnicom (ulica Nova 20).

Više informacija možete pročitati OVDE.