Društvo

Uspeh bečejskog benda „Maršali“ na prvom „Rok Serbika“ takmičenju srednjoškolskih bendova

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Ukupno dvanaest srednjoškolskih bedova, među kojima je ,,FusNota“ iz Požarevca takmičili su se na prvom republičkom takmičenju srednjoškolskih rok bendova „Rok Serbika“, a posebno se istakao bečejski bend „Maršali“.

Takmičenje održalo se 11. novembra u Kulturnom centru Zrenjanina, a inicijator i organizator je Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije. Bendovi su se takmičili u nekoliko različitih kategorija: izvođenje domaće pesme, izvođenje strane pesme, izvođenje kompozicije klasične muzike i izvođenje autorske pesme.

Ovaj mladi bend nije samo impresionirao stručni žiri, već je i osvojio srca publike, prikupivši 42,5% glasova i tako ubedljivo odnoseći nagradu publike: Najbolji muški vokal: Strahinja Tanasijin iz III2, najbolja autorska pesma, najbolji bend, kao i nagrada publike.

Pored požarevačke ,,FusNote“ nastupali su bendovi: ,,Gredske Bitange“ iz Valpova, ,,Speed freak“ iz Negotina,  ,,State of mind“ iz  Sombora,  ,,Polomljeni čiviluk“ iz Zemuna, ,,Gimnazija“ iz Gradiška, ,,Ratni prasići“iz Sremskih Karlovaca, ,,Rock Liberty“ iz Novog Sada, ,,Strujni udar“ iz Zrenjanina, ,,Pepsi služba“ iz Zrenjanina, ,,Maršali“ iz Bečeja i ,,Katarza“ iz Beograda.

Foto: privatna arhiva

Kako je Boom 93 nedavno preneo, takmičenje je ocenjivao žiri u sastavu: Jadranka Janković Nešić, istaknuta TV i radio novinarka s dugom i uspešnom karijerom, poznata po brojnim intervjuima sa domaćim i stranim rok, pop i metal zvezdama, Katarina Epštajn, voditeljka emisije „Pop karusel“ na Radiju Beograd 1, Igor Vins, srpski muzičar koji je uspešno produbio svoje znanje o perkusijama putujući širom sveta i učeći od vrhunskih muzičara kao što su Keziah Jones, Cheick Tidiane Seck, Fatoumata Diawara, Cheikh Lo i mnogi drugi, Vladan Vlajko Đurđević, bas gitarista benda Neverne bebe i Zoran Kostić Cane, bend Partibrejkers, koji je osnovan 1982. godine i ostavio dubok trag na srpskoj muzičkoj sceni.