Društvo

Vesti koje su obeležile prethodnu nedelju

Foto: Boom93

Foto: Boom93

Ukoliko ste propustili neke od vesti o kojima je pisala redakcija Boom 93, u nastavku možete pogledati najčitanije prethodne nedelje.

Poljoprivrednici započeli protest: Danas bez blokade saobraćaja

FOTO: M.Marković

Foto: M. Marković

Poljoprivrednici okupljeni u Udruženju "Stig" u utorak, 14. novembra, započeli su svoj protest na magistralnom putu za Veliko Gradište.

Pozorište „Kreativni haos“ iz Smedereva otvara 16. Smotru dramskih amatera „Živka Matić”

Foto: J. Milenković/Boom93

Od 24. do 29. novembra u Centru za kulturu Požarevac održaće se 16. Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić”. Na konferenciji za medije predstavljen je program ovogodišnje Smotre.

Novinarka portala Boom 93 među dobitnicama nagrade Poverenika za zaštitu ravnopravnosti

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti i OEBS dodelili su godišnje medijske nagrade novinarima koji se svojim radom bore protiv diskriminacije. Među njima je i Jelena Milenković, novinarka portala Boom 93, koja je osvojila treću nagradu u kategoriji onlajn medija za tekst „Detinjstvo prekinuto brakom”, koji je rađen kao završni rad u okviru Škole digitalnog novinarstva Slavko Ćuruvija fondacije.

Svetski dan prevremeno rođene dece - kakav je osećaj kada Mali Div odraste? (VIDEO)

Povodom 17. novembra, Svetskog dana prevremeno rođene dece, razgovarali smo sa Danijelom Panić, majkom prevremeno rođenog deteta, Jovana Stojićevića. 

Španjolka na srpski način (VIDEO)

Foto: Aleksandar Antonijević

Mnogi stanovnici Srbije rado se odluče da promene svoju životnu sredinu, barem na kratko, odlaskom u toplije i egzotičnije krajeve koji im dopuštaju da uživaju u mnogobrojnim atrakcijama. Ali šta se dogodi kada neko ko je rodom iz Barselone shvati da želi da napusti svoje korene i da svoju sreću traži nigde drugde no u Smederevskoj Palanci? Laia Blaskez i Andrija Mitrović otkrili su nam kako je njihova jedinstvena priča počela kao i koja je tajna njihovog uspeha.

Bez straha i nervoze posle četiri godine

FOTO: Biljana Marjanović

Posle pauze od četiri godine, Velika Plana ponovo ima dečijeg stomatologa. Specijalistkinja dečje preventivne stomatologije  dr Aleksandra Veljković je početkom novembra počela sa radom u ordinaciji koja se nalazi u zgradi Gimnazije, a radi u okviru planjanskog doma zdravlja “Dr Milan Bane Đorđević”.

Još 12 podzemnih kontejnera

Foto: S.Lisac

JKP "Komunalne službe" kupilo je još 12 podzemnih kontejnera koji će biti ugrađeni na još par lokacija u gradu. Ugovor je dodeljen firmi "Eco signal" iz Beograda.