Društvo

Radikalizacija protesta poljoprivrednika: Blokada magistrale ka Velikom Gradištu u toku

FOTO: M.Marković

FOTO: M.Marković

Poljoprivrednici Udruženja "Stig" koji su sa traktorima već nekoliko dana na lokaciji kod kafane "Kum", danas su opet blokirali saobraćaj na ovom delu magistralnog puta ka Velikom Gradištu.

Kako Boom93 saznaje iz ovog Udruženja, blokada će danas trajati duže nego prethodnih dana.

"Blokada je počela u 11,30 časova i neće biti prekida, a u toku dana ćemo odlučiti do kada će blokada trajati. Za sada nema prekida", navodi Aleksandar Milovanović, jedan od podpredsednika Udruženja "Stig".

Dodaje da su od Ministarstva poljoprivrede dobili poziv za razgovore, ali da su na isti odgovorili svojim zahtevima.

"Mi smo na njihov mail koji nam je stigao uzvratili svojim zahtevima bez kojih ne bismo ušli u pregovore, tako da sada očekujemo njihov odgovor. Ukoliko odgovor bude pozitivan i mi ćemo popustiti sa blokadom saobraćaja, ali za sada ostajemo ovde", naveo je on.

Poljoprivrednici su Ministarstvu u odgovoru na poziv izneli tri zahteva, bez čijeg ispunjenja ne žele da uđu u pregovore, a to su, plavi dizel bez akciza, uređenje tržišta prometa i robne berze i da sastanak bude otvoren za medije.

Podsetimo, poljoprivrednici Stiga su na magistralnom putu već nekoliko dana, a u prethodnom periodu blokirali su saobraćaj na po sat vremena, uz pauze tokom kojih su propuštali vozila.