Produkcija

Supermarket kulture: Specijal o Viminacijum festu (drugi deo)

U "Supermarketu kulture" možete pronaći teme iz kulture. Govorimo o predstavama, izložbama, predstavljamo knjige, filmove, festivale i manifestacije, najavljujemo i komentarišemo događaje iz kulture i umetnosti. U našem dobro snabdevenom marketu možete pronaći i neku kritiku, recenziju ili prikaz novih knjiga, ostvarenja iz sveta filma, pozorišta, likovne umetnosti, animacije i muzičke industrije.

U četvrtom izdanju emisije Supermarket kulture nastavljamo da govorimo o petom Viminacijum festu, koji je održan u periodu od od 19. do 25. juna 2023. godine. Na ovom festivalu, osim nagrade stručnog žirija dodeljuje se i nagrada žirija publike. . I ove godine svake večeri žiri publike dodeljivao je Uzdarje, nagradu za najboljeg glumca ili glumicu predstave. U emisiji možete poslušati intervjue sa nagrađenim glumcima, Bojanom Milanović, Vesnom Stanković, Jelenom Đukić, Antoniom Jakupčevićem i Jovanom Zdravkovićem. Žiri publike petog Viminacijum festa činile su Ivana Lazić, diplomirani ekonomista, doktorka Silvana Milanković, specijalista paradentologije i oralne medicine, i Jelena Trifunović-Ilić, glumica amaterskog Pozorišta „Milivoje Živanović”. O odlukama žirija publike i značaju Viminacijum festa za kulturni život Požarevca razgovarali smo sa Jelenom Trifunović-Ilić.

Poslušajte četvrto izdanje emisije "Supermarket kulture" - Specijal o Viminacijum festu

Projekat „Supermarket kulture”, koji podržava Gradsko veće Grada Požarevca, a čiji je deo i ova emisija, ima za cilj da afirmiše kulturne vrednosti i stvaralaštvo, da predstavlja stvaraoce i umetnike, ali i da obrađuje ključne teme od značaja za položaj kulture i umetnosti u društvu i našoj lokalnoj zajednici, da pruži podršku i istakne važnost kulturne politike za budućnost našeg društva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.