Kultura

Večeras počinje 16. Smotra dramskih amatera "Živka Matić"

Foto: J. Milenković/Boom93

Foto: J. Milenković/Boom93

Večeras, 24. novembra u Centru za kulturu Požarevac počinje 16. Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić”.

Festival će u 20 časova otvoriti Pozorište „Kreativni haos“ Centra za kulturu Smederevo predstavom „Iza kulisa“ u režiji Nevene Rakočević. Predstava je rađena po tekstu Majkla Frejna. 

U predstavi igraju: Stefan Nikolić, Relja Stojanović, Jelena Stevanović, Marija Narandžić, Milica Čubrilović, Nađa Rakočević, Adrijana Đorić, Minja Mrvoš, Ivan Bajčić.

„Ovom postavkom „Kreativni haos“ predstavlja u tri čina priču o pozorišnoj trupi, veče uoči premijere, tokom premijere i kasnije na turneji. Grupa ljudi vezana doživotno ljubavlju prema teatru, ali i međusobnom povezanošću, prinuđena je da izvede dramu na sceni, dok se prava drama odigrava upravo iza kulisa. Na koji način će uspeti da se izbore sa sopstvenom sujetom, zamršenim odnosima, ljubavlju i prezirom, videćemo u ovoj veseloj izvedbi“, navode u „Kreativnom haosu“, što je objavljeno u grupi Centra za kulturu Požarevac.

Festival će trajati do 29. novembra. U takmičarskoj konkurenciji je pet predstava koje je selektovao Radiša Dragojević. Šta sve možete pogledati tokom festivala pročitajte na LINKU

Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić” organizuje se u čast proslavljene srpske glumice, za čiju karijeru su bile značajne radijske i televizijske uloge. Njenoj slavi posebno su doprinele uloge u serijama „Građani sela Luga” i „Ljubav na seoski način”. Smotra je prvi put organizovana 2008, godine, na desetogodišnjicu smrti ove glumice.

Na festivalu nagrade očekuju najbolju glumicu, najboljeg glumca i najbolju predstavu.

Na Starom groblju danas će biti položeno cveće na grob Živke Matić.