Društvo

Na snazi žuti meteoalarm zbog magle: Narednih dana i 15 stepeni

FOTO: A. Stepanović

FOTO: A. Stepanović

Tokom jutarnjih sati na zapadu, jugozapadu Srbije i u delovima Beograda tmurno i maglovito, uz smanjenu vidljivost od 200 do 500m, lokalno i manje. Na snazi je žuti meteoalarm.

Od danas smo biti pod uticajem toplije vazdušne mase koja će nam doneti temperaturu iznad prosečnih vrednosti. Danas maksimalna do 10 stepeni, a u utorak će biti i do 15, piše N1.

Jutro je hladno, uz maglu, ponegde uz mraz. Trenutno se temperatura kreće od -6 stepeni na Kopaoniku, do +4 u Nišu. U nastavku dana će biti delimično sunčano i toplije. Vreme uglavnom suvo, uz smenu sunca i oblaka, makar u prvom delu dana. Posle podne i uveče će biti uslova za slabu kišu, najpre u Vojvodini, a kasnije i u Beogradu i u centralim predelima.

Nakon hladnog jutra, očekuje nas topliji dan. Duvaće jugozapadni vetar koji će uticati na porast temperature, u najtoplijem delu dana temperatura do 11 stepeni.

U nastavku nedelje još toplije, temperatura lokalno i do 15 stepeni. U utorak će biti suvo, dok će nam od srede trebati kišobrani. Stiže nam oblačnost koja će donositi kišu. Padavine se očekuju i u četvrtak, a razvedravanje u petak.