Izbori 2024

Neki moji prijatelji vam poručuju Dobro Jutro Srbijo tačno u 12

Foto: Dobro jutro Srbijo

Foto: Dobro jutro Srbijo

"Matori, hajde da pokažemo da smemo, da se ne plašimo!" Ovim rečima je moj prijatelj, a vaš i naš, verujem uskoro, narodni poslanik Slobodan Vasić zatražio moje prisustvo na listi DJB predhodnim lokalnim izborima. Kako da odbijem čoveka koji me nikada nije slagao, prevario, sa kojim se nisam nikada čak ni posvađao ili zaćutao? I pristadoh uz uslov da sam tamo negde gde neću "dobaciti" nego da samo pomognem koliko mogu.

Na iznenađenje mnogih od nas "dobacismo". Uz svo neiskustvo, pa i neznanje, naivnost, nije bilo lako boriti se protiv ogromne većine iskusnih političkih protivnika. Znali smo da je suludo očekivati da ćemo nametnuti našu volju ogromnoj većini poslušnih iz vladajuće većine ali smo na svakoj sednici pričali i govorili o lošim potezima vlasti koji papreno mnogo koštaju sve nas. Kada svojim predlogom za osnivanje Gradskog fonda za lečenje dece od retkih i teških bolesti nismo uspeli da privolimo kolege iz vladajuće većine bilo mi je jasno da je dalji rad na tome da se nešto sa njima može uraditi za opšte dobro uzaludan. Bez obzira na to nastavili smo da napadamo sve loše poteze vlasti. Sednice su znale da traju satima i satima baš zbog toga što nismo odustajali i koristili svaku priliku i mogućnost da kažemo ono što vlast ne voli da čuje a narod treba da zna. U svemu tome Slobodan Vasić je debelo prednjačio često ostajući bez glasa i daha ali ne i bez volje za borbu. Sada je taj isti naš Vasa na poslaničkoj listi svoje stranke i koalicije u kojoj se Dosta je bilo nalazi, a to je lista pod rednim brojem 12. Dobro jutro Srbijo! Podržite ovu listu i ovog čoveka i dobićete narodnog poslanika koji vas neće izneveriti, koji će hteti i smeti da stane I ispred i iza vas. Ispred, da iznese konkretan problem i da se za rešenje istog bori svim dozvoljenim sredstvima koja su mu na raspolaganju. A iza vas, da zaštiti i zauzme se za svakoga ko nevin strada samo zato što se nekome iz nekog razloga ne sviđa ili je onaj mali čovek koga je najlakše odstraniti. Mene za ovih 25 godina koliko se znamo nikad nije izneverio, neće ni vas siguran sam u to.

Pored Vase tu su na istoj listi Dobro Jutro Srbijo odbornici u gradskoj skupštini Tatijana Stojadinović, vaspitačica u PU Ljubica Vrebalov i Ivica Milenković jedini poljoprivrednik od 250 kandidata. Tatijana se svih ovih godina zalagala za besplatne udžbenike kao i korišćenje tableta za elektronske knjige fondacije Alek Kavčić. Naravno nijedan od tih predloga nije ni saslušan valjano a kamoli uzet u razmatranje. Ivica Milenković je svoje malo poljoprivredno gazdinstvo u Kličevcu preusmerio na profitabilnije kulture i bavi se uzgajanjem cveća i voća, bez ikavih dotacija i donacija od strane države. Već godinama pokazuje svima koji je put opstanka malih poljoprivrednih gazdinstava na sopstvenom primeru. Na listi Dobro Jutro Srbijo su i Jadranka Vasić profesor, Dragoljub Cvetković veterinarski tehničar iz Požarevca, Zoran Marković, preduzetnik.


Ovo su ljudi koji su iz našeg grada I sredine a na listi Dosta je Bilo – Saša Radulović, Socijaldemokratska Stranka – Boris Tadić, Pokret Otete Bebe – Ana Pejić nisam vam pisao o programu već o njima. Program je posle 30 dana kampanje svima manje više poznat želeo sam da vas upoznam sa onima koji će taj program zastupati u vaše ime. Kao što vidite reč je o ostvarenim ljudima sa porodicama i značajnim poslovnim rezultatima i karijerama. Dajući glas listi broj 12 - Dobro jutro Srbijo - sa njima možete da očekujete da svane.

Piše: Zoran Đokić, nestranačka ličnost, odbornik na listi Dosta Je Bilo u Skupštini Grada Požarevca

*Ovaj tekst je deo političkog marketinga koalicije Dobro jutro Srbijo*