Izbori 2024

Na koliko mesta će se u Braničevskom okrugu ponoviti izbori?

FOTO: N.Stojićević
izbori

FOTO: N.Stojićević izbori

Prema odluci Republičke izborne komisije glasanje će biti ponovljeno na biračkim mestima gde je konstatovano da se ne mogu utvrditi rezultati glasanja ili je glasanje poništeno.

Ponovljeno glasanje održaće se u subotu 30. decembra od 7 do 20 časova.

Kako je odlučeno, glasanje će biti ponovljeno na jednom ili više mesta u mestima: Babušnica, Bojnik, Veliko Gradište, Vlasotince, Trstenik, Žagubica, Koceljeva, Lebane, Petrovac na Mlavi, Plandište, Raška, Svrljig, Tutin, Ćuprija, Aranđelovac, Kosjerić, Kula i Topola.

U opštini Veliko Gradište glasanje će biti ponovljeno na biračkom mestu broj 18, u Domu kulture u Majilovcu za koje je rešenjem lokalne izborne komisije konstantovano da se rezultati glasanje ne mogu utvrditi.

Iz istog razloga, odnosno nemogućnosti da se rezultati glasanja utvrde, izbori će biti ponovljenio i u Žagubici, na biračkom mestu broj 15, u Osnovnoj školi "Jovan Šerbanović" u Milanovcu, kao i u Petrovcu na Mlavi na biračkom mestu 18, u Mesnoj kancelariji Kladurovo.

Takođe, glasanje će na pojedinim mestima u okrugu biti ponovljeno jer je rešenjima nadležnih lokalnih izbornih komisija poništeno.

Glasanje će biti ponovljeno u opštini Veliko Gradište, na biračkom mestu 23, u Osnovnoj školi u Pečanici i u Petrovcu na Mlavi, u Osnovnoj školi u naselju Busur.