Moj grad

In corpore sano: Planjanska sportska godina (VIDEO)

Foto: Pixabay ilustracija

Foto: Pixabay ilustracija

Sredinom decembra u Domu omladine održana je svečanost na kojoj su dodeljene nagrade najuspešnijim sportistima Velike Plane.

Predsednik Sportskog saveza Velike Plane Svetozar Kojadinović i sekretar Vladimir Milanov uz prigodne zahvalnice, nagrade, ali i nagrađene sportiste učinili su ovu sportsku godišnju rekapitulaciju veoma svečanom. Da je Plana zaista velika i da takvu svečanost zaslužuje, dokaz su i sportisti koji nižu uspehe kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou.

Laskavu titulu sportiste godine poneo je Dejan Vidić, a najbolji trener je Marko Golubović, trener FK "Morava" kome je prvoligaški fudbal imperativ. U konkurenciji profesora fizičkog vaspitanja priznanje je dobio Milan Đukić, iza koga su godine iskustva, a za najbolje pojedince školskog sporta nagrade su dobile atletičarka Lana Cvetković i gimnastičarka Iva Radić.

Najperspektivnija mlada sportistkinja  je košarkašica Tea Denković, a u muškoj konkurenciji Lazar Stojanović. 
Najuspešniji sportski klub je FK "Napredak" iz Markovca, a najuspešniji sportski radnik Stojanče Jović.  


Specijalne nagrade  Saveza za promociju sporta ove godine dobili su: Bojan Đulić, Planjanin i član Fudbalskog saveza Srbije, Bojan Dinčić, Omladinska selekcija FK "Morava", Aleksandar Grujić i Konjički klub "Kos" iz Velike Plane. 


Svi nagrađeni dokazali su da se trud, odricanje, ali i ulaganje u sebe i svoj sportski duh uvek isplati, mada, čini se da je svima najveća nagrada upravo ljubav prema sportu u kome nižu uspehe. Zasigurno, neki od njih već pišu, a druge tek
čekaju blistave sportske strane, nizovi pobeda, kolektivnog i individualnog uspeha, sportske discipline i istrajnosti. Svi zajedno potvrđuju čuvenu sportsku misao da je u zdravom telu, zdrav duh zvezda vodilja svakome od njih.

Prilog pripremila Ljubica Georgijev, dopisnica Boom93 iz Velike Plane

 

Foto: pixabay ilustracija, autor: Michal Navrat