Društvo

Poljoprivredna škola dobila novi krov

Foto: Boom93/MMV

Foto: Boom93/MMV

Poljoprivredna škola sa domom učenika "Sonja marinković" krajem decembra završila je rekonstrukciju krova na školskoj zgradi.

Prema rečima gradonačelnika Saše Pavlovića ovo je jedna od najvećih investicija tokom prošle godine u obrazovanju.

"Ukupna vrednost investicije je 13 miliona dinara i rekonstruisano je 680 kvadrata krova ove škole. Ukupna vrednost
investicija prošle godine koje obuhvataju predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje je bila oko 54 miliona dinara. Što se tiče samog obrazovanja, za redovno funkcionisanje grad izdvaja 18% svog budžeta, odnosno nekih 930 miliona dinara, gde se samo za vrtić izdvaja 630 miliona dinara", naveo je Pavlović.

Direktor Poljoprivredne škoel Slobodan Stojićević naveo je da je javna nabavna raspisana tokom prošle godine, a da su radovi koji u decembru završeni u predviđenom roku, a osvrnuo se i na sve ono što je u prethodnom periodu u školi urađeno kako bi se poboljšali uslovi u kojima učenici pohađaju nastavu.

FOTO: https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac

"Uređen je padok za dva konja, a vrednost radova je bila 1,2 miliona dinara. Projekat „Rodno drvo“ realizovan je prošle godine, a u okviru kog smo posadili 300 stabala šljiva u dvorištu škole. Škola je dobila donaciju u vrednosti od 500.000 dinara od Ministarstva prosvete za potrebe učeničke zadruge „Riznica“. Pola miliona dinara je uloženo u izgradnju novog mlekovoda sa tri muzne jedinice, obnovili smo stado, kupili dve steone junice i time zaokružili priču o proizvodnji koja je potrebna našim učenicima".

Stojićević je dodao da je još jedna još jedna investicija vezana za K1 projekat, a to je 475.000 dinara koji su iskorišćeni za kupovinu duplikatora, o čemu je Boom93 već pisao.