Društvo

U toku izrada tehničke dokumentacije za razradu idejnog rešenja Trga Radomira Vujovića

Foto: Ilustracija iz idejnog rešenja; Saša Pavlović/Fejsbuk stranica (https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac)

Foto: Ilustracija iz idejnog rešenja; Saša Pavlović/Fejsbuk stranica (https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac)

U toku je postupak izrade tehničke dokumentacije za razradu idejnog rešenja Trga Radomira Vujovića, koji bi trebalo da utvrdi detalje novog izgleda ovog dela grada, objavljeno je na Fejsbuk stranici gradonačelnika Saše Pavlovića.

Takođe, Grad radi i na pribavljanju dozvola za izvođenje radova. 

Kako je navedeno, namera je da se trg poveže u jednu celinu koja će posetiocima dozvoliti da koriste daleko veći procenat njegove površine od 40%, koliko je sada slučaj.

Podsetimo, Boom 93 ranije je pisao o rekonstrukciji Trga Radomira Vujovića. Naime, rapisana je javna nabavka za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju ovog dela grada. 

Grad planira da ovaj prostor poploča, te opremi elementima za sedenje i odmor. Takođe, u planu je novo dečije igralište i postavljanje ograde, korpi za otpatke, oglasne table ili info- stuba, kao i drugih elemenata urbane opreme, stalci za bicikl, prostori za punjenje mobilnih uređaja.

Procenjena vrednost javne nabavke za idejno rešenje uređenja Trga Radomira Vujovića je 3.510.000,00 dinara bez PDV-a.

Uređenje Trga Radomira Vujovića bilo je u planu pre šest godina kada je izrađena projektna dokumentacija, plaćena 800 hiljada dinara bez PDV-a.

Više o ovoj temi pročitajte na LINKU.