Moj grad

Počinju Vitini pozorišni dani

Od 26. februara do 3. marta u Centru za kulturu Masuka trajaće četvrta smotra pozorišnog amaterizma „Vitomir –Vita Stefanović“.

Specifičnost ovog mladog pozorišnog festivala je u tome što nosi ime po čuvenom Planjaninu koji je pozorišni, ali pre svega, kultruni život Plane probudio i unapredio. Takođe, sve predstave koje su u takmičarskom delu festivala amaterske su, čime se u prvi plan ističe ljubav prema glumi i pozorištu, rekli su iz Masuke.

Ovogodišni tročlani žiri činiće Milica Milošević, profesroka srpskog jezika i književnosti, Marko Pantović, glumac planjanskog pozorišta i Dragan Jovičić Jović, dramaturg. Festival će otvoriti amatersko pozorište “Prnjavor”, predstavom “Poltron”, a završno veče, kada je i proglašenje najbolje predstave festivala, zatvoriće Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Banjaluke, predstavom “Ko kamen”, u čast nagrađenih.


Između, planjanskoj publici otkriće glumačke bravure pozorišta iz Jagodine, Smederevske Palanke, Malog Crnića, Crvenke i Kostolca. Cena ulaznice je 300 dinara, a sve predstave počinju u 20 časova. Kao i uvek, nastojalo se da se pozorište približi svačijem ukusu, tako da ćete sigurno naći makar jedan dramski komad po svojoj meri. Sjaj pozorišta i amaterske ljubavi prema istom čeka svoje verne gledaoce, vidimo se u pozorištu, jer kultura je sve, poručuju nam iz Masuke.

Piše Ljubica Georgijev, dopisnica Boom93 iz Velike Plane