Politika

Srbija protiv nasilja: SNS nema većinu u Beogradu, novi izbori neminovni

Foto: Boom93/M. Veljković

Foto: Boom93/M. Veljković

Odbornici koalicije Srbija protiv nasilja ocenili su danas da je Srpska napredna stranka još jednom potvrdila da u Beogradu nema većinu, da su novi izbori neminovni, kao i da je bivši gradonačelnik Aleksandar Šapić svojim ponašanjem još jednom pokazao da ne ume da dostojanstveno podnese poraz.

Kandidat za gradonačelnika Srbije protiv nasilja Vladimir Obradović rekao je da naprednjaci ponižavaju svoje odbornike i građane jer ne žele da priznaju poraz.

"Da li će šest ili sedam ponuđenih cifara (novca) tokom vikenda dati legitimitet ovoj vlasti, to ćemo videti, ali danas se pokazalo da se odluke donose na nekom drugom mestu.  Šapić drži konferenciju za novinare u drugoj zgradi ne sme da dođe ovde i stane pred odbornike. Ako imaju većinu, imali su vremena da je pokažu", rekao je Obradović.

Dobrica Veselinović dodao je da ovo prolognranje rokova govori o tome da većine nema, da se odbornici SNS-a nisu ni potpisali danas.

"Ova stvar je već gotova, nas čekaju novi izbori ali pre toga razgovaraćemo o nepravilnostima u dosadanjim izborima  i dogovoriti se o datumu izbora", rekao je Veselinović.

On je odbacio Šapićeve tvrdnje da opozicija sprema nasilje i ponovio da će opozicija doći i u nedelju, jer poštuje institucije.