Kultura

Nastupom grupe “Eyesburn” klub KB započinje “Rođendanski fest”

Foto; plakat kluba KB

Foto; plakat kluba KB

Klub KB u Požarevcu organizuje "Rođendanski fest" povodom 30 godina rada, a ceo mesec mart biće obeležen nastupima poznatih alternativnih bendova. Prvi u nizu je svirka beogradskog rege hardkor benda “Eyesburn”, koji takođe obeležava tri decenije postojanja. Eyesburn nastupa večeras.

Prepoznat kao prostor koji pruža priliku umetnicima da istraže nove zvukove i ideje i izgrade zajednički identitet kulturnih vrednosti, kao i prostor za predstavljanje lokalnih bendova, klub KB je jedan od retkih koji opstaje toliki niz godina. Zahvalnost za to požarevljani duguju vlasniku kluba Bati Radosavljeviću, koji je svojom upornošću uspeo da i novim mladim generacijama omogući upoznavanje sa kulturnom scenom, negujući prostor za interakciju i zajedništvo među ljubiteljima alternativne scene. Bata Radovanović je ove godine dobitnik Povelje kulture za doprinos razvoju i širenju kulture.

https://boom93.rs/article/26386/bata-radovanovic-mislim-da-je-jedina-tajna-da-covek-voli-to-sto-radi

Bata Radovanović osnovao je klub „КB“ 1994. godine, po njegovom bendu „Кao Bang“, sa idejom da promoviše i pravi programe alternativne urbane kulture. Tokom godina u klubu  organizovani su koncerti, promocije knjiga i likovne izložbe mnogih stvaralaca. U klubu КB nastupe su imale grupe iz Engleske, Škotske, Irske, Njujorka, Кalifornije, Izraela, Rusije, Ukrajine, Australije, Švedske, Danske, Holandije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i mnogih drugih država, kao i mnogi značajni bendovi domaće i regionalne rok scene:  Van Gogh, Disciplina kičme, Električni orgazam, Hladno pivo, SARS, Brkovi, Psihomodopop i mnogi  drugi. Osim koncerata, u klubu KB  organizuju se izložbe, promocije knjiga i i druge umetničke manifestacije.

Caption