Politika

Vučić: Moliću vladu da obezbedi uvid u birački spisak „ne strancima, već našim političkim protivnicima“

Foto: S. Lisac/Boom93

Foto: S. Lisac/Boom93

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je spreman da utiče i zamoli ljude iz Vlade Srbije da izađu u susret opozicionim strankama i u skladu sa zaštitom podataka o ličnosti omoguće im uvid u birački spisak.

Vučić je novinarima u Inđiji rekao da će moliti da se uvid u birački spisak obezbedi „ne strancima, već našim političkim protivnicima“.

Koliko sam mogao, pitao sam i ustanovljeno je da je samo jedan čovek iz Male Krsne prijavio prebivalište u Beogradu, rekao je Vučić novinaru N1 i istakao da veruje u njegovu ozbiljnost i odgovornost i da je mnogo obrazovaniji i sposobniji od toga da ponavlja reči iz saopštenja potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić.

Moramo da dobijemo puno poverenje u izborni proces, rekao je Vučić, koji je ukazao da je u Novom Sadu više ljudi upisano u birački spisak dok je na čelu bio Borislav Novaković nego u proteklih 10 godina.

Suviše ste pametni da biste ponavljali njihove gluposti, rekao je Vučić i dodao da bi prihvatio poziv koalicije NADA da se formira ekspertska grupa koja bi izvršila uvid u birački spisak, uz poštovanje zakonskih normi.

U toj koaliciji nema eksperata, oni su Đilasov prilepak, rekao je Vučić.

Vučić je, na pitanje o objavljenim slikama projekta američke kompanije na mestu sadašnje zgrade Generalštaba, rekao da je upućen delimično u to, ali je srećan što će se konačno rešiti problem u centru grada.

Namera je da postavimo neku vrstu muzeja žrtava i svega onoga što se tu događalo, a danas ne postoji, da pokažemo ljudima šta se dogodilo, ali i da razvijamo Beograd i zemlju sa velikim i značajnim investicijama, konstatovao je šef države.

Vučić je ocenio da bi trebalo samo da bude dovoljno vremena da se presele Ministarstvo obrane i Generalštab, a potom bi trebalo urediti i zgradu Sedmog puka koja gleda na Manjež.

Ne brinite, sve će biti transparentno, niko ne želi ništa da krije, rekao je Vučić i dodao da je pročitao najsmešniju stvar da je tim projektom on pokušao da „korumpira Ameriku i utiče na Trampa“.

Nema nikakvog dogovora da Beograd ukine sopstvenu valutu na sopstvenoj teritoriji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nikakvih očekivanja od nove runde dijaloga Beograda i Prištine, kao i da nema nikakvog dogovora oko toga da Beograd ukine „sopstvenu valutu na sopstvenoj teritoriji“.

„Snalazićemo se kako da dostavimo novac našem narodu, mučićemo se mi, mučiće se oni“, rekao je Vučić novinarima u Inđiji.

„A, čekam ih oko ovog Saveta Evrope 27. marta, pa ću da obelodanim na koji način su ovi zapadnjaci lagali i obmanjivali Srbiju, a predstavljali su se kao pošteni posrednici“, naveo je Vučić.

U Briselu se sutra očekuje nastavak dijaloga Beograda i Prištine, na nivou glavnih pregovarača. Sastanak će biti posvećen odluci Centralne banke Kosova da ukine korišćenje dinara, ali i drugim pitanjima u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa.