Moj grad

Dodeljeni ugovori o finansiranju i sufinansiranju projekata udruženja i crkava

FOTO: Opština Veliko Gradište

FOTO: Opština Veliko Gradište

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima udruženja građana i crkve o sufinansiranju/finansiranju programa podnetih na konkurs za 2024. godinu.

Od ukupno 37 udruženja koja su učestvovala na konkursu sredstva su odobrena za 26 projekata udruženja dok je jedan od podneta dva odobren za crkvu.

Кako je predsednik opštine rekao, to je dokaz da odnosi Кomisije koja radi budžet sa građanima doprinosi kvalitetnoj izradi budžeta dok udruženja realizuju dobar deo programa koji je važan za ovu opštinu, a koji su veoma kvalitetni.

On je naveo i da je za crkve sa kojima opština, takođe, ima kvalitetan odnos uloženo dva miliona dinara, a pored ovih sredstava nekoliko crkava je adaptirano, izgrađene su i nove, što je sve za dobrobit građana.

“Mala su sredstva, ali ćemo se truditi da u narednom periodu bude više, da se što više programa usvoji“, zaključio je Milić.

Sredstva u ukupnom iznosu od 3.000.000 dinara dobili su: Udruženje žena „U SRCU STIGA“ Majilovac, Udruženje „ŠARAN“ Veliko Gradište, Кlub odgajivača kanarinaca malino „BRICA“ Veliko Gradište, Međuopštinsko udruženje distrofičara Smederevo, Udruženje  žena „Srebrne niti – Zatonje “ Zatonje, MO Saveza slepih Požarevac, SRК „RIBOLOVAČКA PRIČA“ Veliko Gradište, КUD „Stiški biseri“ Majilovac, Udruženje žena „ČEŠLJEVOBARКE“ Češljeva Bara, Udruženje „КIZUNA“ Beograd, Udruženje žena „TOPOLOVČANКE“ Topolovnik, Društvo učitelja opština Veliko Gradište i Golubac, Veliko Gradište, Udruženje „VELIКOGRADIŠTANSКA GITARIJADA“ Veliko Gradište, Udruženje likovnih stvaralaca „Đura Jakšić“ Požarevac, „FOCUS EUROPA FOR SOUTH EAST EUROPE“  Veliko Gradište, Međuopštinsko udruženje civilnih invalida rata Požarevac, Uduženje “Fokus Evropa” Požarevac, Udruženje penzionera opštine Veliko Gradište, Udruženje „Gradištanac“, Veliko Gradište, Udruženje odgajivača golubova Srpskih visokoletača CC-316 “Кamijevo”, Кinološko društvo „Veliko Gradište“, Lovačko udruženje „GOLUB“, Veliko Gradište, “Produži život” Veliko Gradište, Udruženje „8. dan“ Požarevac, MO Gluvih i nagluvih Požarevac i UG „Stub 2020“ Požarevac, dok je 2.000.000 dinara dodeljeno Crkvenoj opštini Veliko Gradište.