Kultura

Nenadu Jezdiću nagrada za najboljeg glumca na 'Danima komedije'

Foto: Pixabay ilustracija

Foto: Pixabay ilustracija

Žiri 50. Festivala "Dani komedije" u Jagodini doneo je odluku da Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje pripadne Nenadu Jezdiću za naslovnu ulogu u predstavi "Razvojni put Bore šnajdera".

U odluci žirija navedeno je da je Nenad Jezdić "složenim komičnim sredstvima, maestralnom glumom, poetiku Ace Popovića učinio savremenom i bliskom".

Predstavu "Razvojni put Bore Šnajdera" požarevačka publika moći će da pogleda 2. aprila, druge večeri Glumačkih svečanosti "Milivoje Živanović".

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje dodeljena je i glumici Minji Peković, za ulogu Klovna u predstavi "Bravo za klovna" i Olgi Odanović za ulogu gospođe Borio, u predstavi "Ćelava pevačica". 

Priznaje za nabolju režiju posthumno je dodeljena Jagošu Markoviću za predstavu "Ćelava pevačica", Ežena Joneska, u produkciji Centra za kulturu Tivat.

I "Ćelava pevačica" biće izvedena na 28. Glumačkim svečanostima "Milivoje Živanović", i to četvrte takmičarske večeri, 4. aprila.

Nagrada za najbolju mladu glumicu pripala je Sari Simović za tumačenje uloge Desanke u predstavi "Ljubinko i Desanka" i žiri je saopštio da je ona na nov način odigrala lik Desanke i svojom igrom učinila da "publika oseti lepotu iščekivanja ljubavi". Nabolji mladi glumac na tom festivalu je Milan Kolak koji je glumio Ljubinka.

Sve odluke žiri je doneo jednoglasno, a činili su ga Svetislav Bule Goncić, Đurđa Tešić, Željko Jovanović.