Muzika

Sunshine večeras u klubu Kb

FOTO: Youtube screenshot

FOTO: Youtube screenshot

Čuveni beogradski rapcore/crossover sastav Sunshine nastupiće večeras u klubu Kb u okviru Rođendanskog festa, 30 godina rada kluba.

Poznati po svojim hitovima kao što su „Misli mene gone”, „Žaklina traži sponzora”, „Kokane" i „Da li sam", Sunshine obećava noć nezaboravne muzike i energije. Nedavno su objavili svoju novu pesmu „FNP", koja je će se naći na predstojećem albumu “Vortex” čiji se izlazak očekuje u toku ove godine.

Prošle godine Sunshine je obeležio 30 godina postojanja benda koncertom pod nazivom „30 ‘dina na betonu“ u Domu omladine Beograda. Nakon nekoliko singova, EP-jeva i kompilacija koji su izlazili tokom godina, bend priprema novi album, prvi od „Sha bilo“ koji je izašao 2002. godine.

Prepoznat kao prostor koji pruža priliku umetnicima da istraže nove zvukove i ideje i izgrade zajednički identitet kulturnih vrednosti, kao i prostor za predstavljanje lokalnih bendova, klub KB je jedan od retkih koji opstaje toliki niz godina. Zahvalnost za to požarevljani duguju vlasniku kluba Bati Radosavljeviću, koji je svojom upornošću uspeo da i novim mladim generacijama omogući upoznavanje sa kulturnom scenom, negujući prostor za interakciju i zajedništvo među ljubiteljima alternativne scene. Bata Radovanović je ove godine dobitnik Povelje kulture za doprinos razvoju i širenju kulture. 

Bata Radovanović osnovao je klub „КB“ 1994. godine, po njegovom bendu „Кao Bang“, sa idejom da promoviše i pravi programe alternativne urbane kulture. Tokom godina u klubu organizovani su koncerti, promocije knjiga i likovne izložbe mnogih stvaralaca. U klubu КB nastupe su imale grupe iz Engleske, Škotske, Irske, Njujorka, Кalifornije, Izraela, Rusije, Ukrajine, Australije, Švedske, Danske, Holandije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i mnogih drugih država, kao i mnogi značajni bendovi domaće i regionalne rok scene: Van Gogh, Disciplina kičme, Električni orgazam, Hladno pivo, SARS, Brkovi, Psihomodopop i mnogi drugi. Osim koncerata, u klubu KB organizuju se izložbe, promocije knjiga i i druge umetničke manifestacije.