Ekonomija

Država izdvojila 3,8 miliona za naredni ciklus „Uzmi račun i pobedi“

Foto/T.S. fiskalni računi

Foto/T.S. fiskalni računi

Republičkoj direkciji za imovinu Srbije raspoređeno je 450,67 miliona dinara (oko 3,8 miliona evra) iz tekuće budžetske rezerve, kako bi pribavila stanove za nagradni fond narednog izdanja nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“. Ovo je za oko 300.000 evra više nego u prošlogodišnjem izdanju popularne nagradne igre.

Kako se vidi iz rešenja objavljenog u Službenom glasniku, ovaj novac je prema inicijalnom budžetu za 2024. godinu bio namenjen Ministarstvu finansija za „eksproprijaciju zemljišta u cilju izgradnje kapitalnih projekata“.

Vlada Srbije i ove godine organizuje nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ u cilju, kako se navodi u poslednjem saopštenju, „jačanja poreske kulture i podizanja svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, stimulacije bezgotovinskih plaćanja i motivacije za poštovanje propisa i poboljšanje primene Zakona o fiskalizaciji“.

Zaključak o održavanju novog ciklusa dodele nagrada objavljen je 29. februara, piše Nova ekonomija.

Nagradna igra će, isto kao i prošle godine, ponovo biti organizovana u dva kruga.

Prvi krug trajao je od 12. januara do 25. februara 2023, a drugi od 28. septembra do 11. novembra 2023.

Građani su pravo učešća ostvarili registrovanjem računa putem mobilne aplikacije „Uzmi račun i pobedi“, koju je razvila Poreska uprava Srbije.

Više pročitajte na LINKU.