Društvo

Vesić: Do kraja godine biće puštene u saobraćaj dve deonice brze saobraćajnice

FOTO: https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac

FOTO: https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac

Radovi na novoj traci brze saobraćajnice Dunavski koridor, na deonici od autoputa Beograd - Niš do Požarevca, privode se kraju nakon čega će saobraćaj da se prebaci na tu traku, a potom će početi rekonstrukcija postojeće trake, najavio je ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Kako je istakao, do kraja ove godine biće završen deo Dunavskog koridora do Požarevca i dodatnih 11 km koje spajaju Golubac i Veliko Gradište.

Dunavski koridor, svih 67.49 km, biće završen do kraja septembra sledeće godine. To je godinu i po dana pre roka.

Već projektujemo nastavak Golubac - Donji Milanovac - Brza Palanka - Kladovo - Negotin - ukazao je Vesić u objavi na društvenim mrežama.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Podsetimo, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić obišao je prošlog meseca radove na brzoj saobraćajnici od autoputa kod isključenja za Požarevac.

Vesić je ocenio da će deonica do Požarevca biti gotova do kraja ove, a čitava saobraćajnica do kraja sledeće godine, pre predviđenog roka.

Procena je da će turizam, ali i privreda Požarevca i Braničevskog okruga sasvim drugačije izgledati nakon ovog povezivanja sa ostatkom Srbije.