Politika

Vučić o raspadu opozicione SPN: Nisam cepao nikog, niti su bili kod mene na vinu

FOTO: Boom93/ S.Lisac

FOTO: Boom93/ S.Lisac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da nije uticao na raspad opozicione koalicije Srbija protiv nasilja.

Dodao je i da se nije sastajao u porodičnoj kući u Jajincima ni sa jednim od opozicionih lidera. 
 
Vučić je rekao da "ne zna" ko izlazi na lokalne izbore 2. juna, a ko ih bojkotuje jer je kako je dodao, "potpuno posvećen diplomatskoj borbi u UN protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici".

"Oni žive u tom mehuru neistina koji su sami napravili, ne znam ni šta bih pričao. Ne znam ko ide na izbore, ko ne ide, niko mi ne šalje vesti iz Skupštine, jer me ovo jedino zanima... Nisam cepao nikog, to je pitanje za njih", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinarke da li je istina da je "pocepao opoziciju kao vepar masnu krpu".
 
To je rekao u Njujorku uoči glasanja Generalne skupštine UN o rezoluciji o Danu sećanja na genocid u Srebrenici, koje je predviđeno 2. maja.
 
"Niko od njih nije bio kod mene u Jajincima na vinu, niti će, jer znam šta su sve činili do sada. Ja biram društvo", dodao je Vučić.

Ocenio je da se ta opoziciona koalicija raspala jer su "svi zajedno znali da gube izbore u Beogradu". 
 
"Razlika koja je postojala na izborima od pet odsto - 39 prema 34 odsto - danas je na nivou od oko 10 - 11 odsto. Videli su da su mnogo grešaka napravili posle izbora, da ljudi neće da im zemlju vode (Mihael) Rot i (Andreas) Šider, da građani hoće ubrzani razvoj svojih gradova i država", rekao je predsednik.
 
Predsednik PSG Pavle Grbović rekao je da na njega i odluku njegove stranke da ide na izbore 2. juna nije uticao niko.
 
Kako je naveo, na njegovu odluku "nije uticao nikakav sastanak kod Vučića u Jajincima na kafi i vinu, niti kod patrijarha bilo gde, a ni nagovor američkog ambasadora Kristofera Hila", kako su to insinuirali neki predstavnici onih stranaka koje su odlučile da ne idu na izbore.