Društvo

Prijavljeno oko 500 penzionera: Da li će biti paketa za sve?

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Prijava penzionera za dodelu paketa pomoći završena je juče 29. aprila, a kako kažu u Udruženju penzionera u Požarevcu prijavljeno je oko 500 najstarijih sugrađana.

"Prema informacijama koje imamo iz Saveza penzionera, svi prijavljeni bi trebalo da dobiju pakete. Mislim da ćemo najverovatnije da se uklopimo sa tim brojem prijavljenih. Mislim da neće biti rang lista kod nas, jer ako su već rekli da će najverovatnije svi dobiti pakete onda rang liste i nisu potrebne", navodi Milorad Jovanović, predsednik ovog Udruženja.

U udruženju penzionera trenutno sređuju spiskove prijavljenih penzionera, odnosno unose sve potrebne informacije, a kako navode 20. maja počeće isporuka paketa po Srbiji.

"Paketi će početi da se dostavljaju 20. maja, a mi ćemo videti kada će nama stići pa ćemo se na osnovu tih informacija organizovati oko raspodele", rekao je Jovanović za Boom93.

Kako je ranije za Boom93 rečeno iz Gradske organizacije invalida rada, kod njih nije bilo upisa paketa, jer nemaju pravo na iste.

"Naše udruženje nema pravo na upis naših članova za pakete pomoći, tako da nismo ni počeli sa upisom. Prema informacijama koje imamo, penzionere upisuje samo Udruženje penzionera, odnosno pakete upisuju samo penzioneri koji su otišli u starosnu penziju", naveli su ranije iz ove organizacije.

Podsetimo, prijava za dodelu paketa pomoći koje dele Savez penzionera Srbije (SAPENS) i Udruženje penzionera Srbije (UPS) „Nezavisnost“ počela je 10. aprila. Za dodelu oko 55.000 paketa izdvajeno je oko 112 miliona dinara.

Prijave za dodelu paketa su mogle da se podnesu zaključno sa 29. aprilom.

Podela paketa počeće 20. maja.

Kako je objavio Fond PIO, prilikom utvrđivanja rang-liste za dodelu solidarne pomoći, prednost imaju samohrani korisnici ili korisnici u višečlanom domaćinstvu kome je jedini izvor prihoda penzija, a prioritet će dobiti stariji pezioneri.

Sadržaj paketa će biti sledeći, kuhinjska tuzlanska so, kilogram, šećer kristal kilogram, Crvenka, brašno T500 kilogram, Danubius (dva komada), ulje suncokret (litar), Dijamant, pirinač kočanski 400 grama testenina pužići 400 grama Grano doro, supa kokošija 65 grama Yumis, tunjevina komadi u suncokretovom ulju 160 grama Ocean, bebi sapun sa pantenolom, glicerinom i uljem nevena, Nevena, 78 grama, zubna pasta triple action 75 mililitara Colgate i deterdžent Duel – đurđevak 3 kilograma.