Društvo

U Španiji uhapšena dva srpska državljanina sa međunarodnom poternicom

FOto: Pixabay/ilustracija

FOto: Pixabay/ilustracija

Španska policija saopštila je danas da je uhapsila 11 članova kriminalne grupe, među kojima i lidera organizacije, za kojim je, kako navode, Srbija raspisala međunarodni nalog za hapšenje. Osim njega, još jedan od privedenih imao je međunarodnu poternicu Srbije, a treći uhapšeni je imao nalog za odlazak u zatvor u našoj zemlji.

Od 11 uhapšenih u provincijama Malaga, Madrid i Barselona devetoro je zatvoreno zbog navodne umešanosti u krivična dela. Među privedenima je i lider te organizacije, koji ima međunarodnu poternicu Srbije, odakle je pobegao 2021. godine, smatrajući se „vrednom metom” i jednim od najtraženijih u toj zemlji, stoji u saopštenju policije koje je objavljeno uz video na kojem se vidi hapšenje.

„Uhapšeni se sumnjiče za trgovinu drogom, otmice, pljačke, nedozvoljeno posedovanje oružja, falsifikovanje dokumenata i članstvo u kriminalnoj organizaciji“, navodi policija.

Dodaje se da je istraga počela u januaru prošle godine.

Nacionalna policija Španije, međutim, nije saopštila identitet uhapšenog, kada su agenti policije saznali da je petoro državljana Srbije primeljeno u bolnicu u Malagi zbog teških povreda vatrenim oružjem.