Moj grad

Najboljim izlagačima uručene nagrade

FOTO: T.R.

FOTO: T.R.

Najboljim izlagačima na ovogodišnjem Festivalu cveća uručene su novčane nagrade.

Kako je prilikom dodele nagrada rečeno, svi izlagači su nagrade zaslužili za trud i posvećenost koji su uložili u rasadničku i proizvodnju cveća.

Prva nagrada dodeljena je proizvodnji saksijskog i sezonskog cveća "Lebanac" u vlasništvu Vesne i Dragana Stamenkovića iz sela Lučica kod Požarevca.

FOTO: T.R.

Drugo mesto pripalo je rasadničkoj proizvidnji "Erić" iz Velikog Šiljegovca kod Kruševca, dok je treća nagrada dodeljena proizvodnji cveća "Petrović" iz Rače Kragijevačke.

Novčane nagrade dodljene su u iznosima od 5.000, 10.000 i 15.000 dinara.

FOTO: T.R.

Žiri koji je oldlučivao o nagrađenima radio je u sastavu Dragana Ivošević, diplomirani inženjer hortikulture, Dijana Stević, diplomirani inženjer pejzažne arhitekture i Lidija Nikolić, master inženjer šumarstva.

Podsetimo, na Trgu oslobođenja danas i sutra održava se Festival cveća. Ova manifestacija organizuje se već 16 godina.

FOTO: T.R.

Izlagači cveće izlažu na Trgu Oslobođenja, Tabačkoj čaršiji, Lenjinovoj i delu Drinske do ulice 15. oktobra. Građani mogu pogledati i kupiti nešto od sobnog i baštenskog cveća, pčelarske proizvode, domaće rakije i vina i proizvode domaće radinosti.

Festival cveća, manifestacija koja se obeležava 14. godinu zaredom okupio je veliki broj izlagača iz cele Srbije.  Centralne gradske ulice od prepune su ukrasnog cveća, a izlagači u ponudi imaju i začinsko biljke, kaktuse, sadnice. Pored „prateće opreme” u vidu saksija, kadica, raznih držača i drugih rekvizita, na festivalu cveća mogu da se nađu i rukotvorine, proizvodi starih zanata, med, proizvodi od meda, kolači, suveniri, ručno rađeni nakit i mnogo toga drugog.