Moj grad

Završen Bran Dam fest (VIDEO)

Foto: Biljana Marjanović

Foto: Biljana Marjanović

Jedanaesti BRAN DAM FEST u Krnjevu završen je u subotu, 18. maja, dodelom nagrada, priznanja i zahvalnica. Pre ovog oficijelnog dela večeri, pred prepunom salom krnjevačkog Doma kulture „Kosta Manojlović“ odigrana je predstava Akademije 28 iz Beograda - Škola za ljubavnike. Glumačka ekipa na čelu sa Milanom Kalinićem i Milanom Vasićem priuštila je publici dva sata odličnog humora i puno smeha.

Kao i svake godine, zvaničnog pobednika festivala birala je publika i svoje glasove dala predstavi Klaustofobična komedija u izvođenju pozorišta „Poetski teatar“ iz Obrenovca.

Stručni žiri festivala koji su činili  reditelj Dragan Nikolić Jordan, dramaturg Pavle Jozić i glumac Ivan Vučković, dodelili su sledeće nagrade:

Za glumačku bravuru Teodori Živković  za ulogu Lenke u Nušićevom komadu Iza božijih leđa.

Za glumačku kreaciju Aleksandru Radojkoviću, lik Mihajla, predstava Večernja ruža.

Nagrada za mušku epizodu ulogu otišla je Miroslavu Bogdanoviću za ulogu Jagoša Kraja u Kovačevićevoj Klaustofobičnoj komediji.

Za žensku epizodnu ulogu nagradili su Sanju Dojčinović, Persidu u komadu Protekcija.

Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Igor Milikić za ulogu Ekrema Jakupia u Večernjoj ruži.

Najbolja glavna ženska uloga otišla je Jani Stojčić koja je igrala Helenu u Večernjoj ruži.

Po oceni stručnog žirija, nagradu za najbolju predstavu dobila je Večernja ruža u režiji Nataše Radonjić i izvođenju Teatra 011 iz Beograda.

Foto: Biljana Marjanović

 

Članovi žirija naglašavaju da je bilo veoma teško odlučiti se za najbolje među odličnima, i da su nagrade poneli samo za nijansu bolji.

Foto: Biljana Marjanović

 

U svakom slučaju, publika je imala privilegiju da prethodnih dana uživa u zaista kvalitetnim glumačko-amaterskim  ostvarenjima, a članovi KUD-a Obilić, kao osnivači festivala, da pokažu kakvi su domaćini.

A mi smo iskoristili priliku da pitamo glumca Milana Vasića šta on misli o ovakvim festivalima i amaterizmu uopšte.

Prilog pripremila Biljana Marjanović, dopisnica Boom93 iz Velike Plane