Društvo

Podzemni kontejneri na još jednoj lokaciji

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Prethodne nedelje podzemni kontejneri postavljeni su kod zgrada na uglu Partizanske i Dunavske ulice (zgrade solidarnosti).

Na ovoj lokaciji postavljeno je osam novih kontejnera za koje je javna nabavka sprovedena prošlog meseca.

Kako Boom93 saznaje od direktora Javnog komunalnog preduzeća, Marka Marjanovića, u narednom periodu u planu je postavljanje istih na još nekoliko lokacija u gradu.

"U planu je još nekih sedam, osam lokacija u gradu za postavljanje podzemnih kontejnera. Ovo je plan za narednih nekoliko meseci, budući da javna nabavka za ove lokacije još uvek nije sprovedena", naveo je Marjanović.

Prema njegovim rečima, lokacije će biti određene, nakon provere svih uslova na terenu.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Podsetimo, prvi podzemni kontejneri postavljeni su sredinom 2022. godine. Najpre su postavljani na lokacijama gde je dobijeno najviše pritužbi građana, prva od njih bila je ugao ulica Knez Milošev venac i Deligradske.

„Podzemni kontejneri po svom kapacitetu zamenjuju tri klasična kontejnera od 1,1m3. Ne ispuštaju neprijatne mirise, mehanički su zatvoreni što sprečava ulazak životinja i ljudi. Za Požarevac je karakteristična košava, a uvođenjem novog sistema biće sprečeno raznošenje smeća po okolini”, direktor.