Izbori 2024

Lutovac: Nadam se da će Požarevljani izabrati one koji će voditi računa o javnom interesu

Foto: Neda Stojićević

Foto: Neda Stojićević

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je u Požarevcu da je došao da porazgovara sa građanima i obiđe gradski odbor svoje stranke u okviru kampanje koja je u samoj završnici.

Lutovac je, kako je rekao, došao da najpre podrži aktiviste Demokratske stranke i da im pruži podršku. Razgovarao je i sa sugrađanima na štandu u centru grada. 

"Došao sam danas pre svega da podržim naše aktiviste, da vidim kakva je atmosfera, kakve su očekivanja, da im dam punu podršku u toj njihovoj borbi i naravno da razgovaram sa vašim sugrađanima, da svojim prisustvom i drugima koji su ovde u Požarevcu pokažem da odbor ima našu podršku." 

Podsetio je da je Demokratska stranka na glavnom odboru donela odluku da lokalne organizacije imaju punu autonomiju i slobodu da formiraju svoje koalicije na nivou lokalne sredine, onako kako smatraju da je najbolje za njihovu zajednicu.

“Otkako sam predsednik, zalažem se upravo za to da komunikacija između centrale i lokalnih organizacija bude dvosmerna. Da to ne budu samo instrukcije koje dolaze iz Beograda, već da ta komunikacija bude vođena na način da mi pitamo šta se dešava u Požarevcu, i da mi njima prikažemo šta se dešava u Beogradu. U toj razmeni informacija dolazimo do najboljih rešenja.” 

Na pitanje Boom 93 da li je upoznat sa problemima koje muče građane, Lutovac je rekao da u Požarevac dolazi i kad nema izbora, te da mu je poznato sa čim se sve suočavaju građani Požarevca. 

"Obilazim Požarevac i kad nema izbora, tako da mi je veoma poznato sa čim se sve suočavaju, ne samo naše kolege demokrate ovde, nego pre svega građani Požarevca. Mi podržavamo i naše aktiviste i sve građane Požarevca u savladavanju tih prepreka. Nadam se da će Požarevljani izabrati one koji će voditi računa o javnom interesu, a ne one koji su spremni da zarad nekog ličnog ili kolektivnog interesa određene grupacije zanemare interese Požarevljana."

Lutovac je naglasio da svako mora da učini nešto kako bi se promenila percepcija o politici koja ne treba da bude sredstvo za ostvarivanje ličnih ambicija, već sredstvo za borbu za javni interes odnosno interese svih građana, kako na lokalnom nivou, tako i na nivou cele Srbije. 

“Kada govorimo o lokalnim izborima, važno je naglasiti da su oni mnogo važni, jer motivišu ljude da se uključuju u politiku. Politika nije ekskluzivno pravo članova stranaka. Članovi stranaka su samo oni koji se intenzivnije bave politikom, ali politikom bi trebalo da se bave svi građani koji žele da menjaju nešto u svojoj sredini."

Podsetimo, Demokratska stranka u Požarevcu izlazi na izbore u sklopu koalicije “Biram borbu” koju pored njih čine Narodni pokret Srbije i Narodna stranka.

Foto: Neda Stojićević