Izbori 2024

Saša Pavlović: Izazovi su bili brojni, počev od svakodnevnih koji su vezani za izuzetno veliki obim posla

Foto: Boom93/M. Veljković

Foto: Boom93/M. Veljković

Nakon četiri godine na mestu gradonačelnika Požarevca, Saša Pavlović je, u okviru serijala “Zumiranje-Izbori 2024.”, govorio o najvećim uspesima tokom prethodnog perioda i izazovima sa kojima se suočavao, kao i planovima za naredni period.

 “U prethodne četiri godine nastojao sam da opravdam ukazano poverenje i da se na najbolji način, ozbiljnim radom, odužim Požarevljanima. Moram da dodam i da sve ono što ubrajam u uspehe želim da podelim sa svojim timom, koji je delio moju viziju razvoja grada i kome se ovom prilikom od srca zahvaljujem. Zahvaljujem se i Vladi Republike Srbije koja je u proteklom periodu imala mnogo sluha za probleme sa kojima se Požarevac suočava i koja je pružila izuzetnu podršku našem gradu.”

Kada je reč o sprovedenim projektima, Pavlović je istakao rešavanje pitanja vodosnabdevanja, odnosno obezbeđivanje pouzdanog i stabilnog vodosnabdevanja.  

“Takođe, izgradnja trafo stanice koja je sprovedena u saradnji sa Vladom Republike Srbije i Ministarstvom energetike. Time je omogućena izgradnja infrastrukture za stabilno snabdevanje energijom. Grad je kupio zemljište u industrijskoj zoni i time je proširio istu. Pored toga kupljen je Dom vojske, kao i zgrada Komercijalne banke u koju smo preselili Centar za socijalni rad, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKP Komunalne službe Požarevac.”

Pavlović je naveo i otvaranje fabrike PKC u Požarevcu, koja je, kako kaže, smanjila nezaposlenost u gradu.

Govoreći o rekonstrukciji i uređivanju centralnih lokacija u gradu, Pavlović je izdvojio dva  realizovana projekta, Tabačku čaršiju i Čikoš, a po pitanju sportskih objekata ističe izgradnju Atletskog stadiona i rekonstrukciju trenažnog centra „Velibor Vasović”

“U saradnji sa Vladom Republike Srbije, Ministarstvom za upravljanje javnim ulaganjima i Ministarstvom kulture, obezbeđena su sredstva za rekonstrukciju, adaptaciju i dogradnju galerije “Milena Pavlović Barili”.”

“Izrađen je projekat i obezbeđena su sredstva za izgradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda u saradnji sa Vladom Republike Srbije i JKP Vodovod i kanalizacija”.

Pored toga, Pavlović navodi da je Grad očuvao opštu stabilnost tokom perioda pandemije korona virusa.

Na pitanje koji su glavni izazovi sa kojima se suočavao, Pavlović je rekao da su izazovi bili brojni, “počev od svakodnevnih koji su vezani za izuzetno veliki obim posla i ograničeno vreme.”

“Kao glavni izazov istakao bih sve probleme koji su nastali kao posledica pandemije virusom Kovid 19, na koju se nadovezala kriza izazvana ratom u Ukrajini i dovela do povećane inflacije.”

“Nastavićemo sa realizacijom ključnih projekata, uključujući završetak postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnju toplopredajne stanice, obnovu galerije Milene Pavlović Barili, kao i rekonstrukciju Doma vojske. Takođe, fokusiraćemo se na unapređenje infrastrukture grada, što obuhvata uređenje parka, Trga Radomira Vujovića, gradskih pijaca i kompleksa oko Hale sportova, gde je planirana izgradnja zatvorenog bazena, kao i uređenje Bambi parka. Nastojaću da odgovorim na potrebe građana kada je socijalna sfera u pitanju.”