Izbori 2024

Vučić: Interesantni rezultati u dve opštine u Beogradu, u ostalim imamo većinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasio je pobedu Srpske napredne stranke na lokalnim izborima.

„Većinu u Beogradu smo imali i posle decembarskih izbora, ali smo smatrali da to nije dovoljan legitimitet jer neki nisu želeli koaliciju s nama. Sada umesto 54 mandata, imaćemo 62-63“, reako je Vučić.

„U Beogradu će naša lista imati 52 odsto, što je neverovatna pobeda, neverovatna je pobeda u Novom Sadu i ta pobeda je, želim da čestitam profesorki Turkulov, jer ovakva pobeda u Novom Sadu, 45 mandata, skoro 53 odsto glasova dobiti u Novom Sadu“, dodao je predsednik Srbije.

Što se tiče rezultata u beogradskim opštinama, Vučić je rekao da su interesantni rezultati u dve, dok će u ostalim imati većinu.

„Brojimo Vračar, ali je izvesna ubedljiva pobeda“, rekao je.

Napomenuo je da je to posebno važno jer „su u Novom Sadu svi objedinjeno izlazili“.

„U Nišu kao što smo i očekivali bilo je najteže, biće 32-29, ali u Nišu, biće moj predlog da se razgovara i vidi kako i na koji način da se problemi ubuduće rešavaju, jer je jedna grupa građana dobila 23 odsto, to je ogroman broj glasova i to ne smemo da nipodaštavamo“, rekao je Vučić.

Pominjao je i uspehe u Vojvodini.

„Naša lista dobila je u Subotici skoro 50 odsto, a naši partneri iz SVM 27. Svuda od Kikinde, Sombora, Sremske Mitrovice pobede preko 63, 64 odsto“, dodao je.