Moj grad

Na uređenju sale Doma kultura radiće firme iz Beograda

Na Portalu javnih nabavki objavljena je Odluka o dodeli ugovora za javnu nabavku "Kultura u pokretu" - Tekuće održavanje i nabavka opreme multifunkcionalne sale Doma kulture.

Podsetimo, ova javna nabavka podeljena je u tri partije:

  • Održavanje poda multifunkcionalne sale,
  • Nabavka, transport i montaža fotelja za multifunkcionalnu salu i
  • Nabavka, transport i montaža novog bioskopskog ekrana.

Ugovor za sve tri partije dodeljen je grupi ponuđača Interfast d.o.o. i Interfast Advanced Security Systems d.o.o. iz Beograda. 

Cena ponude za prvu partiju je 2.016.036 dinara, za drugu 10.527.264 dinara, a za treću 1.638.360 dinara.

Procenjena vrednost prve partije bila je 2.759.800 dinara, druge 11.912.440 dinara, a treće 1.654.000 dinara.

Za prvu partiju ova grupa bila je jedini ponuđač. Za drugu partiju javila se i grupa ponuđača AV Multimedia d.o.o i Birostil. Za treću partiju, pored grupe ponuđača Interfast d.o.o. i Interfast Advanced Security Systems d.o.o. ponuđač je bio i AV Multimedia.

Kako se navodi u obrazloženju izbora, nakon pregleda celokupne ponude, utvrđeno je da je ponuđena vrednost za predmet javne nabavke niža od procenjene vrednosti javne nabavke, da ponuda ponuđača u potpunosti odgovara kriterijumima datim u predmetnoj nabavci i da je ponuda prihvatljiva.

Protiv ove odluke ponuđač može da podnese zahtev za zaštitu prava u roku od deset dana od dana objavljivanja na Portalu javnih nabavki.

Podsetimo, navedeni radovi planirani su u okviru projekta opštine Kladovo  „Kultura u pokretu“. Ovim projektom opština Kladovo učestvovala je na konkursu „Gradovi u fokusu 2024“ Ministarstva kulture. Ministarstvo kulture sufinansira projekat iznosom od 12 miliona dinara, a lokalna samouprava učestvuje sa oko 8 miliona dinara.