Moj grad

Uručene nagrade pojedincima i ustanovama povodom gradske slave

FOTO: https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac

FOTO: https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac

Povodom gradske slave Svete Trojice sinoć je u Centru za kulturu održana svečana akademija na kojoj su dodeljene nagrade zaslužnim pojedincima.

Povodom Svete Trojice, praznika Grada Požarevca i slave Požarevca, Grad Požarevac dodelio je nagrade i povelje u iznosu od 58.540 dinara Ivici Jevtiću, sportskom radniku iz Požarevca, Ivanu Marjanoviću, oftalmologu hirurgu iz Požarevca i Ignatiju Midiću, mitropolitu braničevskom iz Požarevca.

Povelja je dodeljena firmi „DM Internacional“ doo iz Bratinca.

Gradonačelnik Saša Pavlović naveo je da se slogom mogu i bukvalno pomerati planine što je čovečanstvo tokom istorije nebrojeno puta pokazalo.

FOTO: https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac

"Jedan od najlepših delova naše vere je hod kroz grad, zajedno sa starim prijateljima kao i sugrađanima koji će nam prijatelji tek postati. Na tom putu najvažniju ulogu ima naša Srpska pravoslavna crkva koja nas vekovima okuplja na ovaj i na druge načine, učeći nas da budemo bolji", naveo je Pavlović.

Na svečanoj akademiji nastupili su orkestar „Gvardija“, operska diva Ljubica Vraneš i prvak opere Narodnog pozorišta u Beogradu Dragoljub Bajić.

Obrazloženje Grada povodom odluke o dodeli nagrada i povelja možete pročitati na linku.