Moj grad

Veliko Gradište nagrađuje najbolje studente

Foto: Boom93/M. Veljković

Foto: Boom93/M. Veljković

Opština Veliko Gradište donela je odluku o dodeli nagrade studentima.

Novčana nagrada  opštine Veliko Gradište za 2024. godinu u vrednosti od 30.000,00 dinara dodeljuje se Veri Živković, studentu druge godine Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu – integrisane akademske studije.

 Novčana nagrada opštine Veliko Gradište za 2024. godinu u vrednosti od 20.000,00 dinara dodeljuje se Jović Anji, studentu treće godine Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu – integrisanih akademskih studija stomatologije.

Članom 16. Odluke o finansijskoj podršci porodici i deci na teritorije opštine Veliko Gradište propisano je da u cilju podsticanja boljeg uspeha na studijama, razvijanja interesovanja za naučno-istraživačkii stručni rad studenata, opština Veliko Gradište, dodeljuje dve nagrade za najbolje redovne studente sa teritorije opštine Veliko Gradište. Nagrade su novčane i dodeljuju se na posebnoj svečanosti.

Na objavljeni Javni poziv za dodelu nagrade najboljim studentima sa teritorije opštine Veliko Gradište od 29.05.2024. godine objavljenog na internet sajtu opštine http://www.velikogradiste.rs/ , blagovremeno su pristigle dve prijave.

Na javni poziv za najboljeg sudenta prijave su dostavili sledeći kandidati:

Vera Živković, studnet druge godine Farmaceurskog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa prosečnom ocenom na prethodnim godinama studija 9,77

Jović Anja, student treće godine Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu integrisanih akademskih studija stomatologije sa prosečnom – ocenom na prethodnim godinama studija 9,00

Nakon izvršenog bodovanja, u skladu sa kriterijumima za bodovanje iz člana 5. Pravilnika o nagrađivanju studenata sa teritorije opštine Veliko Gradište, student Vera Živković  ostvarila je 7 bodova dok je student Jović Anja ostvarila 6,60 bodova.

Uvažavajući kvalitet i izuzetnost obe kandidatkinje, u skladu kriterijumima Pravilnika o nagrađivanju bodovana je i nagrada kandidatkinje Vere Živković koju je imenovanoj dodelio  Fakultet za najboljeg studenta u školskoj 2022/2023 godini.

Sredstva za sprovođenje ove odluke obezbeđena su Odlukom o budžetu opštine Veliko Gradište za 2024. godinu.