Moj grad

Grad preporučuje građanima kako da se zaštite od visoke temperature

FOTO: Boom93/T.Spasojević

FOTO: Boom93/T.Spasojević

Visoke temperature vazduha koje su najavljene u narednom periodu od 10. do 14. jula 2024. godine, mogu uticati na većinu populacije. Grad Požarevac preporučuje građanima kako da se zaštite od visoke temperature.

Kako se navodi u saopštenju svim   građanima preporučuje   da   što   je   manje   moguće   vremena   provode   na   otvorenom,   na   direktnom suncu, a posebno u najtoplijem periodu dana od 10 do 17 časova.

"Takođe, savetuje se   boravak   u   zatvorenim   i   rashlađenim   prostorijama,   izbegavanje   većih   fizičkih napora, češće tuširanje mlakom vodom i ravnomerno uzimanje što više tečnosti", navodi se u saopštenju.

Prilikom izlaska na otvoreno, preporučuje se maksimalna zaštita od UV zračenja, boravak u hladu kada god je to moguće, uzimanje veće količine tečnosti uz izbegavanje alkohola i napitaka sa puno kofeina i šećera, manji laganiji obroci tokom dana, kao i korišćenje široke, svetle i lagane odeće od prirodnih materijala.

Na prostoru Pomoravlja danas je na snazi crveni meteoalarm. 

Zbog najavljenih visokih temperatura, koje mogu ugroziti zdravlje ljudi, juče, 9. jula, kontaktirali smo direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Aleksandra Dimitrijevića, koji nam je rekao da će biti postavljena jedna cisterna u gradu, kod palate Morava.