Moj grad

Temperatura u gradu prešla 40 stepeni

Foto: S. Lisac/Boom93

Foto: S. Lisac/Boom93

Danas je u Požarevcu oko 13.30 časova izmerena temperatura od 42 stepena.

Na teritoriji cele Srbije na snazi je crveni meteoalarm. 

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za područje Srbije na izražen toplotni talas. Kako se navodi, veoma izražen toplotni talas, uz deficit padavina, nastaviće se i u prvoj polovini sledeće sedmice, kada će u većini mesta maksimalne temperature biti u intervalu od 35 do 40 ° C i uz tropske noći u urbanim sredinama.

Od petka, 19. jula, u severnim, zapadnim i centralnim, a od subote, 20. jula, i u ostalim krajevima Srbije uslediće manji pad temperature sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, navodi RHMZ.

Podsetimo, usled visokih temperatura koje su obeležile prethodne dane u Požarevcu, povećan je broj intervencija Službe hitne pomoći na otvorenom. Više pročitajte na LINKU.

Zbog visokih najavljenih temperatura, koje mogu ugroziti zdravlje ljudi, u utorak, 9. jula, kontaktirali smo direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Aleksandra Dimitrijevića, koji nam je rekao da će biti postavljena jedna cisterna u gradu, kod palate Morava.

U gradu je zabeležena enormna potrošnja vode, rečeno je iz JKP "Vodovod i kanalizacija" Požarevac. Iz preduzeća navode da restrikcija neće biti, ali da ljudi moraju da shvate da ne mogu koristiti vodu u tolikim količinama.