Ekonomija

Predsednik udruženja Stig: Ako neko misli da je moglo više, neka se slobodno buni

Foto: Boom93/M. Veljković – Nedeljko Savić, predsednik Udruženja poljoprivrednika „Stig“

Foto: Boom93/M. Veljković – Nedeljko Savić, predsednik Udruženja poljoprivrednika „Stig“

Predsednik Udruženja poljoprivrednika "Stig" Nedeljko Savić izjavio je FoNetu da je zadovoljan postignutim sporazumom koji su predstavnici sedam poljoprivrednih udruženja potpisali sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i da veruje da će njihovi zahtevi biti ispunjeni, jer je "sve stavljeno na papir i potpisano".

Kako je naveo, ne vidi razlog da njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, jer veruje da su predstavnici Ministarstva i Vlade dobro razmislili o svojim mogućnostima pre nego što su potpisali sporazum.

Savić je istakao da ukoliko predstavnici drugih udruženja smatraju da su mogli da postignu više, da slobodno mogu da se bune.

Ranije danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da je sklopilo Sporazum o međusobnom razumevanju sa predstavnicima sedam poljoprivrednih udruženja.

Sporazumom su utvrđeni rokovi za ispunjenje zahteva poljoprivrednika o subvenciji za sertifikovano seme od 17.000 dinara i za junice od 100.000 po grlu, a dogovoreno je i regulisanje rada robne berze i zaustavljanje nekontrolisanog uvoz mleka.

Sporazum sa Ministarstvom su potpisali predstavnici udruženja „Stig“ iz Požarevca, „Naše mleko“, „Složni Pidikanci“iz Bavaništa, „Brestovački Ratari“, „Spas i opstanak Zapadne Srbije“, „Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja“ i „Severni Banat“ iz Kikinde.