Moj grad

Škola sa grejanja na ugalj prelazi na gas

Foto: Boom93/M. Veljković

Foto: Boom93/M. Veljković

Radove na izgradnji priključnog gasovoda i merno regulacione stanice na objektu poljoprivredne škole “Sonja Marinković” sa domom učenika obavljaće firma “INV MItrović” iz Požarevca.

Ova firma bila je jedini ponuđač na javnoj nabavci i radove na izgradnji priključnog gasovoda radiće za 2,293.894,00 bez PDV-a, što je za oko 11 hiljada manje od procenjene vrednosti nabavke.

Mesto priključenja na postojeću distributivnu gasovodnu mrežu je „Tulba“. Priklјučni gasovod i merno-regulaciona stanica se izgrađuju za potrebe grejanja u objektima koji pripadaju Domu učenika.

Ranije je najavljivano da će Dom učenika Poljoprivredne škole od naredne sezone preći će na gas: To znači da će škola sa grejanja na ugalj preći na gas i na taj način dati doprinos očuvanju životne sredine.

"Očekujemo da već narednu školsku godinu započnemo sa grejanjem na gas, a biće pokrivena površina Doma učenika od oko 4.000 kvadratnih metara. Grad je tražio oko 22 miliona od ministarstva, a odobreno nam je 19 miliona", naveo je ranije za Boom93 direktor Poljoprivredne škole, Slobodan Stojićević.