Moj grad

Podzemni kontejneri stigli u centar grada

FOTO: Boom93/A.Stepanović

FOTO: Boom93/A.Stepanović

Postavljanje podzemnih kontejnera u toku je u Sinđelićevoj ulici.

Prema ranijim najavama direktora JKP "Komunalne službe", Marka Marjanovića, u Sinđelićevoj ulici podzemni kontejneri biće postavljeni na dve lokacije.

"Na ovoj lokaciji ima 10 običnih kontejnera, kao i u donjem delu iste ulice, gde tri ili četiri kontejnera sklanjamo. U prethodnom periodu dobijali smo brojne žalbe građana da su dosadašnji kontejneri nedovoljni i da se brzo napune, budući da u ovom delu ima mnogo stanova. U Sinđerićevoj ulici sklanjamo 15 kontejnera, a postavljamo osam podzemnih", naveo je Marjanović.

FOTO: Boom93/A.Stepanović

Pre ove lokacije, kontejneri su postavljeni i u Vardarskoj ulici.

Podsetimo, krajem maja podzemni kontejneri postavljeni su kod zgrada na uglu Partizanske i Dunavske ulice (zgrade solidarnosti). Na ovoj lokaciji postavljeno je osam novih kontejnera za koje je javna nabavka sprovedena prošlog meseca.

FOTO: Boom93/A.Stepanović

Prvi podzemni kontejneri postavljeni su sredinom 2022. godine. Najpre su postavljani na lokacijama gde je dobijeno najviše pritužbi građana, prva od njih bila je ugao ulica Knez Milošev venac i Deligradske.

„Podzemni kontejneri po svom kapacitetu zamenjuju tri klasična kontejnera od 1,1m3. Ne ispuštaju neprijatne mirise, mehanički su zatvoreni što sprečava ulazak životinja i ljudi. Za Požarevac je karakteristična košava, a uvođenjem novog sistema biće sprečeno raznošenje smeća po okolini”, rekao je tada direktor.

FOTO: Boom93/A.Stepanović