Društvo

Stopira se uređenje dvorišta škole

Osnovna škola Vuk Karadžić u Požarevcu obustavila je dalje aktivnosti u postupku javne nabavke zbog rešenja Republičke komisije.

Firma "Sim gradnja" iz Smedereva podnela je zahtev za zaštitu prava koji je prvobitno bio odbačen kao neblagovremen. Međutim, Republička komisija je poništila ovo rešenje i utvrdila da je zahtev bio podnet blagovremeno.

"Republička komisija konstatuje da u konkretnom slučaju naručilac nije pravilno postupio kada je kao neblagovremen odbacio zahtev za zaštitu prava podnosioca zahteva, budući da je na osnovu svega napred iznetog, jasno i nesporno utvrđeno da je isti podnet blagovremeno i u roku propisanom odredbom člana 214, stav 2. ZJN, te je stoga poneta žalba ocenjena kao osnovana," navodi se. 

Podsetimo, javna nabavka je raspisana za radove i nabavku materijala za uređenje školskog dvorišta Osnovne škole Vuk Karadžić u Požarevcu. Planirano je uklanjanje starih dečijih rekvizita, postavljanje behaton ploča i tartan podloge za novo dečije igralište, kao i uređenje prostora oko česme u dvorištu gde će biti ugrađene pločice.