Sport

Srbija – SAD UŽIVO: Jokić na klupi, gleda se snimak

FOto: Pixabay

FOto: Pixabay

Ljubitelji košarke u Srbiji, ali i celom svetu s nestrpljenjem su čekali 28. jul i start takmičenja u C grupi olimpijskog turnira. Nedelja je došla, a na stadionu "Pjer Moroa" u Lilu sastaju se košarkaške reprezentacije Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Srbija se posle propuštenih Igara u Tokiju vraća na najprestižniji turnir u reprezentativnoj košarci, dok Amerikanci brane zlato koje su osvojili tri leta ranije u japanskoj prestonici.

Biće ovo prvi zvanični susret ove dve selekcije posle pet godina. Na Mundobasketu 2019. Srbija je bila bolja od Amerikanaca u razigravanju od petog do osmog mesta. Međutim, ekipe koje vode Svetislav Pešić i Stiv Ker ovog leta već su odmerile snage. Na pripremnom turniru u Abu Dabiju Amerikanci su slavili rezultatom 105:79, a Srbija je bila konkurentna tokom prvih 15 minuta meča.

Međutim, treba naglasiti da na tom meču među „Orlovima“ nije bilo Bogdana Bogdanovića i Nikole Milutinova, kao ni tada povređenog, a danas zdravog dvojca Dejan Davidovac – Nikola Jović.

Selekcija SAD prvi je favorit za osvajanje prvog mesta na OI u Francuskoj, a meč na olimpijskom turniru selekcija sastavljena od NBA igrača nije izgubila od Atine 2004. godine. Od tog poraza, Amerikanci imaju skor 30-1 na olimpijskom turniru, a jedini poraz došao je na prethodnim Igrama u grupnoj fazi u okršaju sa Francuskom.

Više na LINKU.