Moj grad

Vatrogasci iz Požarevca gase požar na planini kod Bora

Vatrogasci spasioci / T. Spasojević /ilustracija

Vatrogasci spasioci / T. Spasojević /ilustracija

Pripadnici Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije za vanredne situacije i Helikopterske jedinice gase požare kod Raške, Bujanovca i u istočnom delu Severne Makedonije, saopštio je MUP.

Ministarstvo je saopštilo da vatrogasci-spasioci gase šumski požara u mestu Gradac, u opštini Raška gde gori oko osam hektara borove šume i 20 hektara livada i niskog rastinja. Angažovano je 38 vatrogasaca-spasilaca sa 13 vozila iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Kraljevo, Novi Pazar i Čačak.

Kod sela Luke na planini Stol požar gase 32 vatrogasca-spasioca sa 12 vozila iz Bora, Zaječara, Požarevca, Zrenjanina, Sremske Mitrovice Novog Sada.

Helikopter Super Puma upućen je nad Kozjak, kod Manastira Prohor Pčinjski gde je u devet naleta na zapaljenu površinu bačeno 27 tona vode.

Požara na tom nepristupačnom terenu gase i 54 vatrogasca-spasioca sa 17 vozila iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Vranje, Beograd, Niš, Leskovac, Kruševac, Smederevo, Pančevo, Jagodina, Kragujevac i Pirot.

Helikopter MUP Agusta Bell 212 sa pet pripadnika Helikopterske jedinice i pripadnikom Sektora za vanredne situacije, koji je upućen u Severnu Makedoniju radi pružanja pomoći u gašenju požara, dejstvuje na području naselja Dolno Gjugjanci, kod grada Sveti Nikole. Posle 12 naleta prilikom kojih je bačeno 12 tona vode lokalizovan je taj požar, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.