Moj grad

Gradska uprava nabavlja kancelarijski nameštaj i softver radi uspostavljanja jedinstvenog upravnog mesta

FOTO: Youtube/Screenshot

FOTO: Youtube/Screenshot

Gradska uprava Grada Požarevca raspisala je dve javne nabavke za realizaciju projekta „Uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta u Gradskoj opštini Kostolac“, objavljeno je na Portalu javnih nabavki.

Nabavka kancelarijskog nameštaja

Predmet jedne javne nabavke jeste nabavka kancelarijskog nameštaja za realizaciju pomenutog projekta.

Procenjena vrednost javne nabavke je 320.833 dinara bez PDV-a.

U Opisu i specifikaciji predmeta javne nabavke navedeno je da se traži pet radnih stolova i pet dodataka radnog stola sa nogarom. Radni sto i ploča treba da budu izrađeni od univera, a nogar treba da bude metalni i nivelišuć po visini.

Traži se i arhivski ormar takođe izrađen od univera. U opisu piše da na vrata treba postaviti metalne ručice i bravu za zaključavanje ormara. Unutar ormara treba da budu četiri police koje dele unutrašnjost na pet jednakih delova po vertikali, postavljene jedna iznad druge.   

Nabavlja se i pet pokretnih kaseta izrađenih sa četiri fioke koje su na metalnim klizačima. Na frontove treba postaviti metalne ručice. Brava treba da bude centralna, odnosno da zaključava sve fioke.Točkići treb da budu sa kočnicom.

Dezen traženog nameštaja, kako je navedeno, treba da bude beli hrast. Ipak, ističe se da će se dezen nameštaja će dogovoriti sa naručiocem kako bi odgovarao već postojećem nameštaju, s obzirom na to da ponuđači imaju različite nazive za dezene.

Traži se pet kancelarijskih fotelja sledećih specifikacija:            

  • Radna fotelja izrađena je od eko kože visokog kvaliteta.
  • Fotelja je sa tapaciranim fiksnim rukonaslonima i jastukom za glavu.
  • Kancelarijska fotelja poseduje tilt mehanizam.
  • Podešavanje visine gasnim cilindrom
  • Metalna baza je u crnoj boji sa lako pokretljivim točkićima.
  • - Visina naslona za sedište je 63 cm
  • - Visina rukonaslona od sedišta je 20 cm
  • - Ukupna visina  fotelje je 107,5 cm do 117 cm, ukupna širina 67 cm, dok je ukupna dubina 69 cm
  • Dimenzije sedišta :
  • Visina sedišta 45 cm do 54,5 cm
  • Širina sedišta 52 cm
  • Dubina sedišta 47 cm
  • Nosivost ove fotelje je do 120 kg
  • Materijal ( Naslon + Sedište )
  • Eko koža + Eko koža

Gugl pretragom može se videti da se navedeni opis podudara sa opisom radne fotelje Zeus. 

Osim toga, nabavlja se i pet radnih stolica. Sedište i naslon treba da budu izrađeni od propilenske plastike.

U dokumentu su navedene i fotografije traženog nameštaja. 

U Opisu kriterijuma za kvalitativni izbor privrednog subjekta, u delu „Tehnički i stručni kapacitet“ navedeno je da ponuđač kao tehnička lica treba da ima najmanje dva montažera nameštaja.

Nabavka softvera

Predmet druge javne nabavke jeste nabavka softvera za realizaciju projekta „Uspostaljanje jedinstvenog upravnog mesta u Gradskoj opštini Kostolac“. 

Procenjena vrednost nabavke je 2.300.000 dinara bez PDV-a.

Kako se navodi u Tehničkim specifikacijama, informacioni sistem za jedinstveno upravno mesto (JUM) treba da obezbedi podršku za funkcionisanje jedinstvenog upravnog mesta, podučavanje i informisanje korisnika usluga, kao i direktnu korespondenciju sa predstavnicima JUM-a u cilju formiranja što efikasnijeg javnog servisa za građane i privredu.  

„Sistem treba da odgovori najnovijim tehničko-tehnološkim standardima u oblasti IKT-a, kao i važećoj zaknskoj regulativi. Treba da bude razvijen na sistemskoj platformi koja će omogućiti kontinuirano inoviranje i mogućnost programiranja svih funkcionalnih modula budućeg sistema sa podrazumevanim permanentnim licencama za sistemski softver. Realizacija je podrazumevna sa obaveznom pratećom opremom“, navedeno je u ovom dokumentu.

Zadatak aplikacije je da zaposlenima obezbedi veću efikasnost i efektivnost u pružanju usluga putem JUM-a, dok građanstvu i privredi, tj. korisnicima, treba da obezbedi jednostavan i brz uvid i korišćenje usluga JUM-a.

Predviđena je obuka sistem administratora na strani naručioca, kao i izrada svih pratećih tehničkih uputstava za predmetnu aplikaciju.

Po potpisivanju primopredajnog zapisnika o isporučenoj aplikaciji sa pratećom opremom, isporučilac će pustiti aplikaciju u rad.

U Opisu kriterijuma za kvalitativni izbor privrednog subjekta, kada su u pitanju ekonomski ili finansijski uslovi, navodi se da je neophodno da ukupan poslovni prihod ponuđača uposlednje tri finansijske godine (2021, 2022 i 2023. godina) iznosi najmanje 4.600.000 dinara.

Kada su u pitanju tehnički i stručni kapaciteti, ponuđač treba da ispunjava sledeće uslove:

  • Da je ponuđač tokom perioda od najviše tri poslednje godine pre isteka roka za podnošenje ponuda, izvršio bar jednu isporuku informacionog sistema za JUM, državnom organu i/ili, organu autonomne pokrajine i/ili, organu lokalne samouprave, i/ili drugoj javnoj službi, koji uključuje povezivanje softvera u centru sa udaljenim integralnim uređajima/aplikacijama za prezentaciju/akviziciju podataka.
  • Da je ponuđač tokom perioda od najviše tri poslednje godine pre isteka roka za podnošenje ponuda, izvršio bar tri isporuke informacionih sistema baziranih na “WEB” sistemskoj platformi državnom organu i/ili, organu autonomne pokrajine i/ili, organu lokalne samouprave, i/ili drugoj javnoj službi, od kojih je najmanje jedan od njih realizovan za najmanje 5000 registrovanih korisnika.
  • Da je ponuđač tokom perioda od najviše tri poslednje godine pre isteka roka za podnošenje ponuda, izvršio bar jednu isporuku multimedijalnog softverskog rešenja za prezentaciju video sadržaja državnom organu i/ili, organu autonomne pokrajine i/ili, organu lokalne samouprave, i/ili drugoj javnoj službi, sa namenskim sistemom za upravljanje sadržajem.
  • Da je ponuđač tokom perioda od najviše tri poslednje godine pre isteka roka za podnošenje ponuda, izvršio bar jednu isporuku VEB portala državnom organu i/ili, organu autonomne pokrajine i/ili, organu lokalne samouprave, i/ili drugoj javnoj službi, sa namenskim sistemom za upravljanje sadržajem.
  • Da je ponuđač tokom perioda od najviše tri poslednje godine pre isteka roka za podnošenje ponuda, izvršio bar jednu isporuku Android aplikacije državnom organu i/ili, organu autonomne pokrajine i/ili, organu lokalne samouprave, i/ili drugoj javnoj službi.
  • Da je ponuđač tokom peroida od najviše tri poslednjih godina pre isteka roka za podnošenje ponuda, izvršio bar tri isporuke info kioska državnom organu i/ili, organu autonomne pokrajine i/ili, organu lokalne samouprave, i/ili drugoj javnoj službi sa pratećom „Linux“ sistemskom podrškom.

Što se tiče tehničkih lica, u momentu podnošenja ponude, ponuđač treba da ima najmanje tri radno angažovana inženjera elektrotehnike (VII stepen stručne spreme) koji ispunjavaju sledeće kriterijume:

  • a) najmanje dva inženjera elektrotehnike sa najmanje pet godina iskustva u realizaciji WEB aplikacija i
  • b) najmanje jednog inženjera elektrotehnike sa najmanje pet godina iskustva u realizaciji Android aplikacija.

Rok za podnošenje ponuda za obe javne nabavke je 3. septembar 2024. godine.

Podsetimo, u martu ove godine potpisan je ugovor Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Grada Požarevca o dobijanju sredstava za uvođenje jedinstvenog upravnog mesta u Gradskoj opštini Кostolac.

"Učešćem i dobijanjem sredstava na ovom konkursu, Grad Požarevac osposobiće i opremiće novo jedinstveno upravno mesto na lokaciji stare Pošte u svojoj gradskoj opštini u Кostolcu. Na taj način, biće ispunjen još jedan od ciljeva, a to je da Grad stalno teži da svojim odnosom bude partner građanima, okrenut njihovim interesima i potrebama", naveo je tada gradonačelnik Saša Pavlović.