Politika

Vučić: Na Putinov poziv nisam odgovorio ni „da“ ni „ne“, već „videćemo“

FOTO: Boom93/ S.Lisac

FOTO: Boom93/ S.Lisac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su mediji potpuno različito preneli njegovu izjavu o oblasku na zasedanje BRIKS u Kazanju i da su jedni preneli kako je rekao da će ići, a drugi da neće, a da je ustvari rekao "videćemo".

Tokom obilaska graničnog prelaza Karakaj kod Zvornika, ponovio je da će konačnu odluku o pozivu doneti oko 10 – 15. oktobra.

„Srbija vodi samostalnu politiku, kako unutrašnju, tako i spoljnu i to daje rezultate, pre svega u ekonomiji i to je najbitnije“, podvukao je Vučić.

Dodao je da ga ne interesuje šta drugi pričaju i što ga napadaju, jedni jer je navodno prihvatio poziv predsednika Putina, a drugi jer ga je odbio.

„Samostalno ćemo donositi odluke i nećemo se odricati ni Rusije ni Kine“, podvukao je Vučić.

Najavio je i da će do kraja maja iduće godine biti završen kompletan autoput do Požege.

Uštipci za đake

Vučić je rekao i da je jutros posetio školu u Brzjaku i ispostave u Nedeljiucama i Koreniti kao i da je „đacima odneo, ne palačinke, kako su mu savetovali politički protivnici, jer je jutro, već uštipke“.

Na pitanje novinara otkud u Nedeljicama kad opozicija uporno tvrdi kako tamo ne sme da ode, Vučić je rekao da u svojoj zemlji može da ide gde hoće.

„Ovde sam osvojio 67 odsto glasova, a prvi sledeći 11 odsto. Ma ni celih 11. I kako onda ne bih smeo da dođem i da idem gde hoću“, istakao je Vučić.

Osvrnuo se i na kritike da mnogo ulaže u Republiku Srpsku (RS), a da u pojedinim delovima Srbije uopšte nema investicija.

„To što nas kritikuju da ulažemo u RS, a ne u pojedine delove Srbije je pokvareno. Nećemo prestati da ulažemo u srpsku, a oni nek izaberu drugog predsednika, ako im se ne sviđa“, rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da prokomentariše naslovnu stranu Danasa na kojoj piše da je otišao u Podrinje kako bi skrenuo pažnju sa važnih tema, Vučić je rekao da mu to nije baš najjasnije jer je svaki dan tu i odgovara na sva moguća pitanja, pa mu nije jasno sa čega to skreće pažnju.

„A mogu da im najavim da će sutra biti dan za teške teme. Nikada nisam, niti ću bežati od bilo čega, pa tako ni od teških tema. Uvek idem u srce problema želeći da ih zaajedno sa narodom rešavam“, rekao je Vučić.