Moj grad

Koliko su građani zainteresovani za iznajmljivanje električnih bicikala? (VIDEO)

Foto: A. Stepanović/Boom93

Foto: A. Stepanović/Boom93

Od 6. septembra građani u Požarevcu mogu iznajmljivati električne bicikle, koji se nalaze na punktu ispred Turističke organizacije Grada Požarevca. Građane smo pitali da li su čuli za ovu mogućnost i da li koriste električne bicikle, a sa Ivicom Janoševićem iz firme “Creative Sharing” razgovarali smo o tome kolika je zainteresovanost građana i kako iznajmljivanje za sada funkcioniše.

Svi građani sa kojima smo razgovarali čuli su da u gradu postoji mogućnost iznajmljivanja električnih bicikala, ali uglavnom ih nisu koristili. Sugrađanka na koju smo naišli kada je vraćala električni bicikl na punkt, navela je kako je morala da obiđe dosta mesta, te joj je koriščenje bicikla skratilo pešačenje. Ono u čemu vide dobrobit korišćenja električnih bicikala pre svega tiče se zdravlja, ali i zaštite životne okoline. 

Foto: A. Stepanović/Boom93

Ivica Janošević iz firme “Bike Sharing” naveo je kako je odziv građana i veći nego što se očekivalo.

“Za ove dve nedelje imali smo 4 ili 5 dana kada je padala kiša i nije bilo iznajmljivanja. Samo za prvi vikend smo imali preko 60 iznajmljivanja.To je ono što znam sigurno jer sam gledao po broju ugovora. Sada je ta cifra sigurno preko 150 jer ima mnogo ljudi koji su uzeli već i po pet-šest puta, pa sad više nema potrebe za novim potpisivanjem, nego samo dolaze po kupon, uzimaju bicikl i završavaju posao”, naveo je Janošević.

Ističe da do sada nije bilo nikakvih problema pri korišćenju električnih bicikala.

Kompletan razgovor sa građanima i Ivicom Janoševićem, koji je objasnio i proceduru iznajmljivanja, pogledajte u VIDEU.