Društvo

Vikend akcija MUP-a: Otkriveno 343 saobraćajna prekršaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, tokom vikenda, prilikom kontrole saobraćaja u okviru projekta ROADPOL dani bezbednosti, otkrili su 343 saobraćajna prekršaja.

Sankcionisana   su   202   vozača   koji   su   prekoračili   brzinu,   36   osoba   koje   nisu koristile sigurnosni pojas, kao i 15 vozača koji su vozilom upravljali pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Takođe, otkriveno je još 90 ostalih prekršaja.Iz saobraćaja su u Malom Crniću i Žabarima isključeni vozači „pežoa“ (37) i „dačije“   (34)   koji   su   automobilima   upravljali   pod   dejstvom   psihoaktivnih supstanci.

Kod tridesetčetvorogodišnjaka je pronađena manja količina materije za koju se sumnja   da   je   marihuana,   pa   će   protiv   njega,   po   nalogu   Osnovnog   javnog tužilaštva   u   Požarevcu, biti podneta  krivična  prijava  zbog   postojanja   osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Takođe, u Žabarima i vikend-naselju Beli Bagrem   policija je iz saobraćaja isključila i bzadržala   dvojicu   muškaraca   starosti   24   i   34   godina   koji   su automobilima „seat“ i „ford“ upravljali sa 2,11, odnosno 1,50 promila alkohola u organizmu.

Protiv svih osoba koje su učinile prekršaje podnete su odgovarajuće prekršajne prijave.