Moj grad

Drugi sajam farmacije: Prilika da sugrađani provere svoje zdravlje

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Drugi sajam farmacije u organizaciji Apotekarske ustanove Požarevac otvoren je danas u Gradskom parku, a sugrađani će do 16 časova moći da provere svoje zdravlje.

Kako je navela direktorka ove zdravstvene ustanove, Tatjana Činč, ovo je ne samo sajam farmacije za apotekarsku ustanovu Požarevac, već i za grad Požarevac

"Ovaj sajam biće jedan od zaštitnih znakova grada Požarevca, jer je ovo jedinstvena manifestacija u Srbiji kao što je državna apoteka, odnosno apotekarska ustanova Požarevac, biser među državnim apotekama i ponos svog grada", navela je Činč.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Koristeći medicinske opravdane metode, sugrađanima će se danas određivati gustina petne kosti i vitaminsko-mineralni status.

Takođe, na svakom štandu sugrađani će moći da provere nivo šećera u krvi i vrednosti krvnog pritiska. Moći će da se upoznaju i sa značajom suplementacije, uz stručne medicinske dokaze o tome šta je važno koristiti, kada i koliko.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

U okviru preventivnih pregleda su i sledeći: određivanje očnog pritiska i hidratacija oka, gustina kompjuterizovan pregled stopala, venski protok, kao i konsultacije sa dermatologom.

Povodom Svetskog dana farmaceuta juče je otvorena apoteka na Srebrnom jezeru, danas uu Salakovcu, a sutra će biti otvorena u Golupcu.

Podsetimo, Farmaceutska komora Srbije danas obeležava Svetski dan farmaceuta, a prvi Sajam farmacije u Požarevcu koji se danas održava građani mogu da posete do 16 časova.

FOTO: Boom93/N.Stojićević
FOTO: Boom93/N.Stojićević